EU og Uefa hjælper fodboldturister til EM

Fodboldfans, som vil rejse til Polen og Ukraine, får nu hjælp af informationskampagne fra EU og Uefa.

EU og Uefa hjælper fodboldturister til EM

Ukraine og Polen har været i kraftig modvind i forbindelse med EM-værtsskabet på grund af historier om alt fra opskruede priser, fodboldvold og politisk uro.

Nu har EU og det europæiske fodboldforbund (Uefa) indledt en informationskampagne for fodboldfans, som har planer om at rejse til de to lande for at se fodbold.

- Fans kan finde tips og råd til, hvordan de håndterer de problemer, de kan rende ind i som forbrugere, herunder forsinkede fly, mistet bagage eller hoteller, der ikke lever op til standarden beskrevet i brochuren, siger EU-kommissær John Dalli i en pressemeddelelse.

Uefa og EU har blandt andet oprettet en hjemmeside, hvor fodboldtilhængerne kan søge oplysninger om de to lande, og de har iværksat et servicecenter, hvor man kan få svar på spørgsmål.

- Jeg er henrykt over, at Uefa og EU-Kommissionen arbejder sammen om at tilbyde praktiske råd og forbrugervejledning til de mange fodboldfans.

- Dette initiativ vil forhåbentlig hjælpe fans fra alle lande med at nyde deres ophold i Polen og Ukraine, siger Uefa-præsident Michel Platini.

EM starter på fredag i næste uge. Danmark spiller første kamp lørdag 9. juni.

/ritzau/

Forsiden