EU-ordfører: Arrogant at klandre danskerne for uvidenhed

Danskernes kritiske holdning til EU er baseret på det diametralt modsatte af uvidenhed, mener EU-ordfører.

EU-ordfører: Arrogant at klandre danskerne for uvidenhed

Det er dybt arrogant at sige, at danskerne er kritiske over for medlemskabet af EU, fordi de ikke kender nok til EU-systemet.

Det mener Liberal Alliances EU-ordfører Merete Riisager, efter en Gallup-undersøgelse viser, at 39 procent af danskerne vender tommelfingeren ned til medlemskab af unionen.

- Jeg tror, det er et udtryk for, at mange borgere kan se, at EU ikke kan løse mange af de problemer, europæerne står overfor. Tværtimod er der dele af EU, som forværrer nogle af problemerne.

- Her tænker jeg særligt på euroen, som fastholder eurozonen i et økonomisk jerngreb, hvor nogle lande simpelthen har svært ved at få skabt vækst og velstand, siger hun.

Gallup-undersøgelsen viser, at 39 procent af de adspurgte er negative over for at blive i EU, mens 45 procent dog er positive.

Merete Riisager mener - i skarp kontrast til EU-parlamentariker Christal Schaldemose (S) - ikke, at den negative indstilling til EU bunder i manglende viden hos befolkningen. Tværtimod.

- Det er det helt klassiske udsagn fra ja-partierne, at folk ikke ved noget. Jeg oplever det lige modsat, at rigtig mange danskere og særligt de unge kritikere ved rigtig meget om EU. Det er helt klassisk arrogance fra ja-partierne, siger hun.

- Ja-partiernes arrogance er et af problemerne. At man taler i overordene fraser og ikke ulejliger sig med at forklare, hvad man egentlig mener. Man taler i floskler og fraser samtidig med, at man siger, at borgerne ikke ved nok om EU, siger hun.

EU-parlamentarikeren Christel Schaldemose (S) har tidligere onsdag udtalt, at en del af forklaringen på danskernes EU-skepsis kan være manglende viden og overvejende negativ dækning af EU-stof og krisen i euro-landene.

Men også her er Riisager uenig:

- Det er jo reelle problemer, understreger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.