Udland

EU-Parlamentet taler al-Khawajas sag

Der er reformer undervejs, forsikrer medlemmer af Bahrains parlament under besøg i Bruxelles.

EU-Parlamentet taler al-Khawajas sag

Tre medlemmer af Bahrains parlament forsikrede under en debat torsdag i EU-Parlamentet i Bruxelles om, at der er godt gang i de demokratiske reformer i deres hjemland.

Og at de har tillid til domstolenes behandling af sagen mod dansk-bahraineren Abdulhadi al-Khawaja og andre fængslede menneskerettighedsaktivister.

- Jeg kan ikke kommentere det juridiske i sagen. Men jeg har tillid til alle systemerne, for alle arbejder for at sikre et bedre Bahrain.

- Det er domstolenes job at forholde sig til den slags sager. Som politiker er min rolle at lave lovene. Men som alle andre steder i verden har jeg ikke lov til at blande mig i domstolenes job, siger det uafhængige parlamentsmedlem Isa Al Kooheji til Ritzau.

Han vil derfor ikke forholde sig til, hvorvidt al-Khawaja er fængslet og dømt på rette grundlag - og om det i det hele taget er rigtigt at fængsle folk, hvis deres eneste forbrydelse er at have en anden politisk holdning end styret.

- Det handler jo om, hvordan man ser på selve sagen. Min opfattelse af demokrati og din opfattelse af demokrati er to forskellige størrelser. Vi ser forskelligt på det. Din måde at tale om menneskerettigheder på er også forskellig fra min, siger Al Kooheji.

Han og de øvrige to medlemmer af den bahrainske delegation opremsede under debatten med EU-Parlamentets udenrigs- og menneskerettighedsudvalg en lang række love og dekreter, der er ved at blive gennemført for at styrke menneskerettighederne.

EU-parlamentarikerne takkede for den detaljerede gennemgang og kvitterede for, at deres gæster fra Bahrain siger, at der er en dialog i gang om de følsomme emner.

Men blandt andre den socialdemokratiske menneskerettighedstalsmand, britiske Richard Howitt, efterlyser konkret syn for sagen.

- Parlamentsmedlemmerne siger selv her i dag, at der ikke er tilstrækkeligt med fremskridt. Det var en ærlig erkendelse, og jeg sætter pris på, at de siger det åbent her.

- Men det er ikke det, regeringen selv siger. Og det er det budskab, den skal høre, siger Howitt til Ritzau.

Dansk-bahrainske Abdulhadi al-Khawaja fik i januar stadfæstet en fængselsdom på livstid for sin rolle som en af lederne af et demokratioprør i 2011. Både den danske og flere andre landes regeringer har været stærkt kritiske over for processen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.