EU-politiker gentager krav om regler i kamp mod skattely

Jeppe Kofod (S) mener, der skal flere regler og sanktioner til for at undgå flere skandalesager om skattely.

Ritzau
FILES-BELGIUM-EU-BRITAIN-POLITICS-TAX-BAHAMAS Foto: Scanpix/John Thys
Udland 4. oktober 2016 20:28

Der har været alt for mange eksempler på EU-kommissærer, der har interessekonflikter og tætte bånd med store, globale virksomheder, og det skal der sættes en stopper for.

Det siger Jeppe Kofod, der sidder i EU-Parlamentet for Socialdemokraterne. Han er også ordfører for parlamentets særlige skattesnydsudvalg.

Han vil have strammere regler. Et budskab, han også fremsatte ved parlamentets høring af de involverede journalister i Panama-lækagen, hvor millioner af dokumenter afslørede skattesvindel.

- Når vi snakker om vores egne (EU's, red.) procedurer for at undgå interessekonflikter, så må vi være ærlige og sige, at de simpelthen ikke er gode nok, siger han.

Tirsdag er parlamentet samlet i Strasbourg for at spørge EU-Kommissionen, hvad den har tænkt sig at stille op ved de mange skandalesager.

Senest dukkede den tidligere konkurrencekommissær Neelie Kroes navn op i lækagen fra Bahamas, hvor det fremgik, at hun havde haft sin penge i skattely.

Jeppe Kofod mener, at der skal strammere regler og sanktioner til for at undgå lignende interessekonflikter i fremtiden.

- Vi må se nærmere på reglerne nu, og der skal være klare sanktioner for dem, der ikke lever op til standarderne, siger han.

- At Krooes har været holding-direktør i Bahamas, og at det først er kommet frem, efter hun er stoppet, viser, at reglerne slet ikke fungerer.

EU's økonomikommissær, Pierre Moscovici, der er til stede under debatten, medgiver, at kommissionen har nogle troværdighedsproblemer.

- Vi er yderst bevidste om vores forpligtelser, og at de i høj grad kræver integritet og uafhængighed, siger han.

- Hele Europas befolkning skal vide sig absolut sikker på, at denne kommission udelukkende handler i deres interesse.

Han vil dog ikke i første gang give EU-Parlamentet ret i, at strengere regler er vejen frem.

- Reglerne for at blive kommissær i kommissionen er i forvejen strengere end noget andet sted i verden, siger han.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...