Udland

EU presser på for fuld visumfrihed til USA og Canada

Rumænere, bulgarere, cyprioter, kroater og polakker skal ifølge EU også kunne komme nemt til Nordamerika.

EU-Kommissionen vil fortsætte med at lægge politisk pres på USA og Canada, så alle EU-borgere kan slippe for at ansøge om visum, når de besøger landene på den anden side af Atlanten.

USA og Canada kræver indrejsevisum fra borgere fra Rumænien og Bulgarien, som blev medlem af EU i 2007. USA udelukker også kroater, cyprioter og polakker fra visumfritagelsen.

De seneste måneders intensiverede forhandlinger har fortsat ikke ført til enighed på visumområdet, siger Dimitris Avramopoulos på et pressemøde onsdag i Bruxelles. Han er kommissær for migration, indre anliggender og medborgerskab.

- At opnå fuld visumfritagelse for borgere i alle medlemsstater er målet for EU-Kommissionen og et grundlæggende princip i vores fælles visumpolitik, siger Dimitris Avramopoulos.

- I de seneste tre måneder har vi intensiveret kontakten til USA og Canada for at presse på for fuld gensidig visumfritagelse, siger han.

For at presse USA og Canada yderligere kan EU suspendere canadierne og amerikanernes ret til at rejse til EU uden visum. Det fremhævede kommissionen i april.

Men kommissionen vurderer nu, at den fremgangsmåde vil gå ud over EU's diplomatiske forbindelser til Canada og USA.

Planen er nu, at kommissionen koordinerer med medlemslandene og Europaparlamentet i forsøget på at fremskynde forhandlingerne, siger kommissæren.

Storbritannien og Irland er ikke en del af EU's fælles visumpolitik.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.