Udland

EU satser på antiradikaliserings-indsats allerede i skolen

Danmark er en del af fælles EU-aftale for bedre indsats mod antiradikalisering.

Moske - Grimhøjvej 7 - Aarhus Foto: Scanpix/Henning Bagger

Moske - Grimhøjvej 7 - Aarhus Foto: Scanpix/Henning Bagger

Antiradikalisering og ekstremisme skal i højere grad bekæmpes og forebygges i skolerne, lød EU's ambition efter terrorangrebene i Paris og København.

Det har EU's uddannelsesministre siden haft fokus på og arbejdet med, og det er blevet til nogle fælles mål og arbejdsindsatsområder, der går under navnet "Paris-deklarationen".

Mandag var Danmarks minister for børn-, undervisning- og ligestilling, Ellen Trane Nørby (V), i Bruxelles for endeligt at vedtage målene i samarbejde med hendes europæiske ministerkolleger.

- Vi har bundet en sløjfe på den dialog, der har været de seneste år på EU-plan, siger hun.

Tidligere har arbejdet med antiradikalisering primært holdt sig til rets- og politiforanstaltninger, men nu kommer skolerne til at spille en større rolle i EU.

- Når vi ser unge mennesker, der får ekstremistiske holdninger, nytter det ikke noget, at man kun tænker forebyggelse som en politiindsats, siger Ellen Trane Nørby.

Selv om målene først blev formelt vedtaget af alle EU-ministre mandag, er den danske indsat på området allerede gået i gang.

Og det er også noget, ministrene fra de andre EU-lande har lagt mærke til og lader sig inspirere af, fortæller Ellen Trane Nørby.

Særligt den danske antiradikaliseringshotline vækker interesse.

- Der var mange af de andre ministre, som spurgte interesseret ind til det, siger hun.

Ellen Trane Nørby understreger generelt, hvor vigtigt internationalt samarbejde er i kampen mod antiradikalisering og ekstremisme.

- Vi skal ikke hver for sig sidde og opfinde den dybe tallerken. Vi skal lære af hinanden og dele erfaringer af, hvad der virker, og hvad der ikke gør.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.