EU vil gå hårdere efter menneskesmuglere

Ny rapport fra svensk EU-kommissær lægger op til ny strategi i kamp mod menneskesmugling.

Udland 19. juni 2012 08:21 - Opdateret 19. juni 2012 08:22

EU vil gå hårdere efter menneskesmuglere

Der bliver stadigt flere ofre for menneskehandel i EU, men færre bagmænd bliver dømt.

Derfor lægger EU-kommissær Cecilia Malmström op til en ny strategi, som skal føre til, at flere menneskesmuglere bliver stillet for retten og dømt.

Andre mål er at yde ofrene mere hjælp samtidig med, at politiet skal forstå mønstre og trends bedre.

De fleste ofre er kvinder, men også mænd tvinges til slavelignende arbejde, ligesom børn udnyttes seksuelt og tvinges til at stjæle og tigge.

Også FN's børneorganisation Unicefs efterlyste for nylig bedre statistikker og flere oplysninger om menneskesmuglere og deres ofre.

Malmstöm understreger på sin blog, at nye statistikker ikke i sig selv hjælper ofrene, men at disse fører til bedre praktisk samarbejde i felten og styrker ofrenes position.

- Kampen mod menneskesmuglere som personer er en af mine højeste prioriteter som EU-kommissær. Jeg finder det utilstedeligt, at denne slavehandel stadig er så udbredt i 2012.

Der har i rapporten været særligt fokus på at forbedre børns situation.

En af de grupper, der rammes hårdt af menneskesmugling, er romaer, der udgør Europas største mindretal på 10-12 millioner.

Romakvinder og børn bliver i stigende grad ofre for menneskesmuglere - både med henblik på prostitution og i forbindelse med tvangstiggeri i gaderne.

/ritzau/TT

/ritzau/

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...