EU vil give alle unge togrejse

Europæiske unge skal bevæge sig mere rundt i EU

EU overvejer at forære togrejser til unge europæere. Foto: Scanpix

EU overvejer at forære togrejser til unge europæere. Foto: Scanpix

STRASBOURG:Unge europæere skal bevæge sig mere mellem landene, tale med hinanden og dermed blive bedre til at forstå hinanden.

Derfor vil EU give alle unge en billet til en togrejse rundt i Europa, når de fylder 18 år.

Interrailbilletten skal give ubegrænset rejse med tog overalt i Europa i tre uger.

Forslaget blev første gang fremsat af det tyske medlem af Europaparlamentet Manfred Weber, der leder den borgerlige EPP-gruppe. Det har siden også vakt EU-Kommissionens interesse.

- Kommissionen kan virkelig godt lide denne idé. Vi beundrer dristigheden og ambitionsniveauet, og vi er klar til at udforske det yderligere, siger transportkommissær Violeta Bulc i en tale til parlamentet tirsdag.

- Vi undersøger alle muligheder, der kan styrke mobiliteten hos unge, siger hun og understreger, at netop unges mobilitet er en vigtig prioritet for EU.

Vil undgå fremmedhad

Ifølge Manfred Weber vil den gratis togrejse være et værktøj til at undgå populisme og fremmedhad mellem de unge og styrke forståelsen for det europæiske projekt.

- Populisme og spredningen af falsk information er de største trusler mod Europa lige nu, konstaterer Weber i en skriftlig kommentar.

Violeta Bulc er så glad for idéen, at hun foreslår at udbygge den i form af en konkurrence, hvor også unge, der allerede er fyldt 18 år, kan være med i lodtrækningen om gratis interrailbilletter.

- Vi må udforske forskellige varianter af denne fremragende idé. En mulighed kunne være at udlodde gratis billetter til forskellige kategorier af unge europæere, siger hun.

Kommissæren medgiver dog, at det også kan vise sig at være en bekostelig affære.

Der bliver solgt 300.000 interrailbilleter i Europa om året. En billet koster mellem 200 og 480 euro.

- Så at give alle 18-årige en sådan billet gratis vil betyde mange udfordringer, som kræver yderligere undersøgelse, siger Violeta Bulc.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.