Udland

EU vil have flere unge til at lave frivilligt arbejde

Et nyt "solidaritetskorps" skal hjælpe unge og velgørenhedsorganisationer med at finde hinanden.

EU lancerer et "solidaritetskorps", hvor unge EU-borgere kan melde sig, og så herefter blive udvalgt af forskellige velgørenhedsorganisationer til at lave frivilligt arbejde.

Bliver man udvalgt, dækker EU udgifter som husleje, mad og transport.

Mere frivilligt arbejde på tværs af EU-grænser skal hjælpe med at skabe mere solidaritet, siger formand for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker.

- Det vil skabe muligheder for de unge, som er villige til at yde et meningsfuldt bidrag til samfundet og hjælpe med at vise solidaritet - noget verden, og den Europæiske Union har brug for mere af, siger han.

Tilbuddet gælder alle unge, der bor i EU, Island, Norge, Makedonien, Liechtenstein eller Tyrkiet, og som er mellem 18 og 30 år.

Når man har meldt sig, kan velgørenhedsorganisationer og ngo'er udvælge en person til projekter inden for uddannelse, sundhed, miljø- og naturbeskyttelse eller demokratisk fremmende projekter.

Projekterne kan finde sted over alt i EU og førnævnte lande og vare mellem to til 12 måneder.

- For mig er dette hele essensen af, hvad EU handler om. Det er ikke traktater eller økonomiske interesser, der binder os sammen, men vores værdier, siger Jean-Claude Juncker.

- De mennesker, der arbejder som frivillige, lever de europæiske værdier ud hver evig eneste dag.

Korpset lanceres per dags dato, og man kan registrere sig via EU's hjemmeside. EU-Kommissionen venter, at de første frivillige kan deltage i projekter fra sommeren 2017.

Målet er, at 100.000 unge vil have meldt sig inden 2020.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.