EU vil høre hvad du synes om Googles søgeresultater

EU-Kommissionen sender internetsøgetjenesten Googles tilbud om bod og bedring i bred offentlig høring.

EU vil høre hvad du synes om Googles søgeresultater

EU-Kommissionen opfordrer torsdag alle europæere med interesse i internetsøgetjenesten Googles måde at præsentere søgeresultater på til at kommentere Googles forslag til forbedringer.

Kommissionen advarede i sidste måned Google om, at virksomheden læner sig op af en sag for at misbruge sin dominerende position på markedet for søgninger og reklamer præsenteret i forbindelse med søgeresultater.

Google har svaret ved at tilbyde en række indrømmelser. Det er dem, EU-Kommissionen nu sender i høring.

Google sidder ifølge EU-Kommissionen på 90 procent af det europæiske marked for generelle søgninger på internettet.

Virksomheden har derudover en række specialiserede søgetjenester, der for eksempel fokuserer særligt på nyheder, rejser, shopping og lokale virksomheder.

Da Google samtidig sælger annoncer i forbindelse med søgeresultaterne, er EU-Kommissionen blandt andet bekymret for, at søgetjenestens dominerende position på markedet kan være med til at skævvride konkurrencen.

Kommissionen har præsenteret sine bekymringer i fire punkter.

Google har svaret ved at tilbyde blandt andet på den generelle søgetjeneste at lave en mere tydelig markering af, hvilke søgeresultater der knytter sig til Googles egne specialtjenester.

Både kommissionens indvendinger og Googles forslag til forbedringer kan ses på www.ec.europa.eu/competition/index_en.html.

Alle, der mener at have noget at bidrage med, har en måned til at skrive - gerne på dansk - til følgende adresse: EU-Kommissionen, Generaldirektoratet for Konkurrence, Antitrust-afdelingen, 1049 Bruxelles, Belgien.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.