EU vil stoppe skattesnyd for milliarder

EU-virksomheder skal ikke længere kunne flytte overskud og gevinster fra land til land for at slippe for skat.

EU vil stoppe skattesnyd for milliarder

EU går hvert år glip af 1000 milliarder euro - lige så mange penge, som stats- og regeringscheferne slås om i det syvårige langtidsbudget - på grund af skattesnydere og såkaldt aggressiv skatteplanlægning.

Det har EU's kommissær for skat og svig, Algirdas Semeta, nu tænkt sig at gøre noget ved.

- Krisen har gjort bekæmpelsen af skattesnyd endnu mere presserende, og situationen kræver, at vi kæmper sammen alle 27 lande, siger Semeta.

Kommissionens plan indeholder over 30 foranstaltninger for at lukke smuthuller, stramme skattereglerne og styrke samarbejdet mellem medlemslandene.

Skattekommissæren fremhæver især et initiativ, der skal sætte en stopper for virksomheder, som flytter overskud og gevinster fra ét medlemsland til et andet for at undgå at skulle betale så meget i skat.

- Vi foreslår, at medlemslandene indfører generelle antimisbrugs-bestemmelser, som gør det muligt at annullere den slags kunstige transaktioner. Beskatningen skal foretages i det land, hvor den egentlige økonomiske aktivitet finder sted, siger Semeta.

Initiativet er en del af en større pakke mod skattesnyd, som kommissionen fremlagde i slutningen af juni.

Pakken indeholder blandt andet forslag om minimumssanktioner for skatterelateret kriminalitet, et grænseoverskridende skatteregistreringsnummer, et EU-charter for skatteydere og skærpede fælles foranstaltninger over for skattely.

Trods de mange initiativer regner kommissær Semeta dog ikke med, at EU-landene får fingrene i alle de milliarder, de bliver franarret af skattesnydere.

- Jeg tror ikke på, at jeg står med et universalmiddel, der kan løse alle problemer på dette område. Men jeg vil gøre det vanskeligere for skatteunddragere i Europa ved at bruge fælles foranstaltninger i alle medlemslande, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.