Udland

EU vil stramme kontrol med våben efter terror i Paris

EU-Kommissionens formand siger, at strammere regler skal gøre det sværere for terrorister at få fat på våben.

Reglerne for handel med våben og våbendele skal strammes, og registreringen af våben skal gøres bedre, så det bliver nemmere at spore dem.

Desuden skal kontrollen med våbensamlere skærpes, og det skal være helt forbudt for private at besidde visse halvautomatiske våben, selv om de er deaktiverede og ikke længere virker.

Sådan lyder nogle af de vigtigste forslag i en våbenpakke, som EU-Kommissionen onsdag har lynvedtaget efter weekendens terrorattentater i Paris, der kostede mindst 129 mennesker livet.

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, siger, at de strammere regler skal gøre det sværere for terrorister at få fat på våben i Europa.

- De seneste terrorangreb på Europas befolkning og værdier blev koordineret på tværs af grænser, og det viser, at vi skal samarbejde for at imødegå disse trusler, siger Juncker.

Forslagene om strammere våbenkontrol var allerede på vej før terrorattentaterne i Paris.

Men EU-Kommissionen har nu fremskyndet forslagene, så de fredag kan blive diskuteret på et ekstraordinært justitsministermøde i Bruxelles, som blev indkaldt efter weekendens blodige begivenheder.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.