Udland

EU vil stramme sanktioner mod Syrien

EU's udenrigsministre enes om at skærpe sanktioner mod Syrien og øge den humanitære hjælp til syrerne.

EU vil stramme sanktioner mod Syrien

EU vil skærpe sanktionerne mod Syrien og samtidig øge den humanitære hjælp til både de mange syrere, der er flygtet fra kampene i landet, og syrere, der er nødstedt internt i Syrien.

Det oplyser Cyperns udenrigsminister, Erato Kozakou-Marcoullis, efter et uformelt udenrigsministermøde på Cypern.

EU har flere gange i år skærpet sanktioner mod Syrien og den syriske ledelse.

- Der er enighed om at skærpe de nuværende sanktioner. Og indføre flere. Målet er at forstærke trykket på den syriske ledelse, siger Erato Kozakou-Marcoullis.

Udenrigsministrene opfordrer den syriske opposition til at samle kræfterne og enes om et fælles grundlag for modstanden mod præsident al-Assad.

Ministrene understreger, at det er vigtigt fortsat at arbejde sammen med Rusland, selv om russerne tre gange har nedlagt veto i FN mod resolutioner, der kritiserer det syriske styre.

EU vil arbejde sammen med Rusland om en observatørmission, der skal sikre, at Syriens hospitaler fungerer - også for regimets modstandere - trods de blodige sammenstød mellem regeringshær og oprørsmilitser.

Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, siger, at det vigtigste lige nu er at skærpe sanktionerne mod "Assad-klanen".

Konkrete detaljer om de nye sanktioner er endnu ikke på plads. Det skal en gruppe embedsmænd under EU's udenrigspolitiske talsmand, Cathrine Ashton, klare i de kommende dage.

EU besluttede allerede fredag at øge den humanitære bistand til syriske flygtninge, der er søgt ly for volden i nabolande som Tyrkiet, Libanon og Jordan.

EU har nu bevilget 200 millioner euro, cirka 1,5 milliarder kroner, i humanitær bistand til de godt 250.000 syrere, der er flygtet ud af landet, siden opstanden begyndte i marts sidste år.

Den danske udenrigsminister Villy Søvndal (SF) deltog ikke i mødet på grund af hans farvel som partiformand. I stedet deltog Udenrigsministeriets departementschef Claus Grube.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.