EUC Nordvest opruster på området for praktik

EUC Nordvest styrker det opsøgende arbejde

EUC Nordvest mærker, at de unge søger gymnasiale uddannelser, og de seneste 10 år har skolen haft en nedgang på omkring 10 procent. Til gengæld er der en stigning i uddannelsesfrekvensen af ældre ufaglærte mellem 20 og 40-45 år.   Arkivfoto: Peter Mørk <i>Peter Mørk</i>

EUC Nordvest mærker, at de unge søger gymnasiale uddannelser, og de seneste 10 år har skolen haft en nedgang på omkring 10 procent. Til gengæld er der en stigning i uddannelsesfrekvensen af ældre ufaglærte mellem 20 og 40-45 år. Arkivfoto: Peter Mørk Peter Mørk

THISTED:Afdelingen for tekniske uddannelser på EUC Nordvest holder niveauet sammenlignet med samme periode i 2011, skriver Thisted Dagblad.

Uddannelseschef for de tekniske uddannelser på EUC Nordvest Jens Eliasson fortæller, at skolen fra 1. januar til 26. juni har indgået 198 lærekontrakter - eller uddannelsesaftaler, som det hedder i dag.
- I samme periode i 2011 havde vi underskrevet 201 aftaler, forklarer han.
Det finder Jens Eliasson tilfredsstillende, særligt når han peger på katastrofeåret 2009, hvor der blev indgået 103 uddannelsesaftaler.
Ikke desto mindre vil skolen opruste med henblik på at få flere uddannelsesaftaler.
Han fortæller, at der i næste skoleår bliver ansat to fuldtidsansatte inden for de tekniske og merkantile fag udelukkende med det formål at finde flere praktikpladser.

Tre typer virksomheder

Jens Eliasson forklarer, at EUC Nordvest skal have kontakt med tre typer af virksomheder både blandt de tekniske og merkantile arbejdspladser.

- Det er arbejdspladser, som ikke er godkendt til at tage elever, men som har potentialet, og det er arbejdspladser, som er godkendt, men som ikke tager elever, og så er det endelig arbejdspladser, som har elever, og som vi ønsker skal fortsætte med at tage elever, forklarer Jens Eliasson.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.