COVID‑19

Europa har bekræftet 200.000 corona-smittetilfælde

Næsten 11.000 mennesker i Europa er døde efter at være blevet smittet med coronavirus, viser opgørelse.

En fodgænger krydser en øde gade i den franske by Orléans. Frankrig er nu lukket ned på syvende dag i et forsøg på at forhindre coronavirus i at brede sig yderligere.

En fodgænger krydser en øde gade i den franske by Orléans. Frankrig er nu lukket ned på syvende dag i et forsøg på at forhindre coronavirus i at brede sig yderligere.

KØBENHAVN:Det samlede antal bekræftede corona-smittetilfælde i Europa er tirsdag nået op over 200.000.

Det viser en opgørelse fra det amerikanske Johns Hopkins University.

Mindst 10.762 er døde på det europæiske kontinent.

Størstedelen af smittede i Europa er fordelt på fire store lande - Italien, Spanien, Tyskland og Frankrig - som tilsammen har registreret knap 154.000 smittede.

Italien er fortsat det hårdest ramte land - ikke alene i Europa, men i verden, hvis man måler på antallet af dødsofre. Der er tirsdag eftermiddag noteret 6077 corona-relaterede dødsfald i Italien.

63.927 mennesker i Italien er konstateret smittet. Det tal er kun overgået af ét andet land i verden, nemlig Kina, hvor myndighederne har registreret 81.588 smittede.

Efter Italien er Spanien det land i Europa, der er hårdest ramt. Inden for det seneste døgn har spanske myndigheder registreret 514 dødsfald blandt patienter smittet med coronavirus.

Det er en stigning på 23 procent i forhold til de i alt 2182, der ifølge de officielle tal fra mandag var døde som følge af coronavirus i Spanien.

Med den seneste opdatering er det samlede antal coronadødsfald oppe på 2696 i Spanien.

Samtidig er der registreret knap 6600 nye smittetilfælde i Spanien i løbet af det seneste døgn.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.