Europa indhenter USA og tager føringen i Ryder Cup

Europæerne var langt bedre i foursomes end i fourballs og tog fredag eftermiddag føringen i Ryder Cup.

Justin Rose og Henrik Stenson var med til at sikre europæisk Ryder Cup-succes fredag eftermiddag. Den engelsk-svenske konstellation slog amerikanerne Dustin Johnson og Rickie Fowler. Foto: Carl Recine/Reuters

Justin Rose og Henrik Stenson var med til at sikre europæisk Ryder Cup-succes fredag eftermiddag. Den engelsk-svenske konstellation slog amerikanerne Dustin Johnson og Rickie Fowler. Foto: Carl Recine/Reuters

Efter en dårlig start på Ryder Cup havde Thomas Bjørns europæiske hold en flot eftermiddag på førstedagen af golfdysten mod USA.

Europa gik fra at være bagud 1-3 til at være foran 5-3, da der blev gjort rent bord i fredagens fire foursomes. I en foursome skiftes spillerne på det samme hold til at slå til bolden.

Der var ikke meget spænding i nogle af dysterne, dertil var europæerne for suveræne.

Henrik Stenson og Justin Rose sikrede sig eftermiddagens første europæiske point, da de efter 16 huller ikke længere kunne hentes af Dustin Johnson og Rickie Fowler.

Kort efter var det officielt, at også Ian Poulter og Rory McIlroy havde sikret Europa et point via en sejr over Bubba Watson og Webb Simpson.

Poulter og McIlroy vandt 4&2, hvilket vil sige, at duoen var foran med fire huller, da der kun var to huller tilbage at spille.

Der spilles hulspil i Ryder Cup. Det vil sige, at den spiller eller duo, der bruger færrest slag på det enkelte hul, vinder hullet.

De mest suveræne sejre stod de sidste to europæiske foursome-duoer for, da begge vandt 5&4.

Spanieren Sergio García og svenskeren Alex Norén var efter de første ni huller foran med syv, og selv om Phil Mickelson og Bryson Dechambeau vandt tre huller, var matchen afgjort efter hul 14, da Garcia og Norén var oppe med fem huller.

Det endte med de samme sejrscifre, da italieneren Francesco Molinari og englænderen Tommy Fleetwood var amerikanerne Justin Thomas og Jordan Spieth overlegne.

Thorbjørn Olesen deltog ikke i en af foursome-matcherne. Tidligere fredag tabte han sammen med Rory McIlroy i en fourball.

Lørdag spilles der ligeledes fire fourballs og fire foursomes.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.