Europa og USA deler i lørdagens sene Ryder Cup-dyster

Europa og USA delte med to sejre hver i lørdagens sene opgør i Foursomes, så Europa fører 10-6.

Tiger Woods havde ikke en heldig dag, da der lørdag blev spillet Foursomes i Ryder Cup. Her tabte Woods med sin makker på en dag, hvor USA kom bagud 6-10 i den samlede stilling. Foto: Franck Fife/Ritzau Scanpix

Tiger Woods havde ikke en heldig dag, da der lørdag blev spillet Foursomes i Ryder Cup. Her tabte Woods med sin makker på en dag, hvor USA kom bagud 6-10 i den samlede stilling. Foto: Franck Fife/Ritzau Scanpix

Efter en fremragende formiddag fortsatte Europa med at sejre over USA i Ryder Cup, da der lørdag skulle spilles fire Foursomes.

Her sejrede Europa i de to første opgør, men USA kom tilbage og vandt de to sidste dyser, så Europa sammenlagt fører 10-6 inden søndagens singlekampe.

Europa hentede eftermiddagens første sejr, da Francesco Molinari og Tommy Fleetwood gjorde kort proces mod Tiger Woods og Bryson Dechambeau.

Europæerne vandt opgøret 5&4, hvilket betyder, at Molinari og Fleetwoods var foran med fem inden de sidste fire huller, som derfor ikke blev spillet.

Det bragte Europa foran 9-4, og kort efter blev det også til en 10-4-føring sammenlagt.

Det skete, da Henrik Stenson og Justin Rose besejrede amerikanerne Dustin Johnson og Brooks Koepka.

Stenson og Rose vandt kampen 2&1, og dermed var der fest i den europæiske lejr.

USA formåede dog at vinde de to resterende Foursomes og reducere i den samlede stilling.

Bubba Watson og Webb Simpson besejrede Sergio García og Alex Noren 3&2, mens Justin Thomas og Jordan Spieth sørgede for en 4&3-sejr over Ian Poulter og Rory McIlroy.

I Foursomes udgøres hvert hold af to spillere, og hvert hold deles om en bold, mens bedste score vinder.

Det er modsat de fire Fourballs, som blev spillet tidligere lørdag. Her udgøres hvert hold også af to spillere, men hver spiller har sin egen bold.

Det havde Europa størst succes med, da de fire Fourballs bød på tre europæiske sejre tidligere lørdag mod en enkelt til USA, og dermed øgede Europa 5-3-føringen fra fredag til en 8-4-føring.

Danske Thorbjørn Olesen var ikke i aktion lørdag, da han var sorteret fra af den danske kaptajn for Europas hold, Thomas Bjørn.

Efter de fire Foursomes lørdag, så spilles der først igen søndag, hvor singlekampe venter.

Europa skal bruge 14,5 point for at vinde Ryder Cup, mens amerikanerne som forsvarende mestre kun skal samle 14 sammen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.