Energi

Europa og Nordamerika driver væksten for Rockwool

Rockwool, der laver isolering, oplever en solid vækst i både salg og resultat i årets første ni måneder.

Produktion af rockwool på fabrikken Rockwool i Ø. Doense ved Hobro. De første ni måneder af 2018 er gået strygende for den danske producent af isolering.

Produktion af rockwool på fabrikken Rockwool i Ø. Doense ved Hobro. De første ni måneder af 2018 er gået strygende for den danske producent af isolering.

KØBENHAVN:Isoleringsgiganten Rockwool har haft stærke ni første måneder af 2018. Salget er gået mærkbart frem, og det samme er resultatet.

Det viser regnskabet for årets første ni måneder, der er offentliggjort fredag morgen.

- Rockwool leverede en positiv salgsudvikling i europæiske markeder så vel som i Nordamerika.

- Salgsudviklingen er drevet af forbedrede markedsforhold og en øget efterspørgsel efter brandsikre isoleringsprodukter, skriver Rockwool i regnskabet.

Omsætningen - pengene fra salg - steg til 2,0 milliarder euro i de første ni måneder af 2018 eller 14,6 milliarder kroner. Det er et hop på mere end 15 procent eller over 1,7 milliarder kroner.

Regnskabet byder på stærke resultater fra så godt som alle regioner. I Vesteuropa steg det med 18 procent, hvor specielt Tyskland, Frankrig og Storbritannien trak fra.

Og i Østeuropa gik salget frem med 23 procent drevet af Polen og Rusland.

Resultatet steg også betydeligt til 199 millioner euro - 1,5 milliarder kroner. I samme periode sidste år lød det på 135 millioner euro.

Det på trods af, at omkostningerne er steget.

- Vi ser stigende produktionsomkostninger hovedsageligt fra stigninger i olie-, gas- og energirelaterede råvarer og højere transportomkostninger på grund af længere distancer og inflation.

- Det blev delvist opvejet af en god udvikling på fabrikkerne med høj produktivitet, skriver Rockwool.

/ritzau/