Europa sætter stopper for amerikansk triumftog i Ryder Cup

Jordan Spieth og Patrick Reed viste vejen i de første matcher ved Ryder Cup, men Europa vendte stærkt tilbage.

PGA: Ryder Cup Foto: Scanpix/Michael Madrid

PGA: Ryder Cup Foto: Scanpix/Michael Madrid

- USA, USA, USA, rungede det fra tilskuerne på Hazeltine National Golf Club i Minnesota, da Ryder Cup-værterne fra USA fredag gav Europa en lektion i foursomes.

I fredagens afsluttende fire fourballs fik de europæiske spillere dog lagt en dæmper på hjemmepublikummets begejstring ved at vinde tre af matcherne.

Efter førstedagen er stillingen nu 5-3 til USA, der senest vandt Ryder Cup i 2008. Turneringen spilles hvert andet år.

Europas forsvarende Ryder Cup-vindere tabte alle de første fire matcher, efter at Jordan Spieth og Patrick Reed havde iværksat den amerikanske superstart med en sikker sejr over Justin Rose og Henrik Stenson.

Den fulgte USA's efterfølgende tre foursomes op på med sejre på stribe.

Phil Mickelson og Rickie Fowler tog den sidste med en god slutspurt, efter at de havde været bagud med to huller med fire tilbage at spille.

På sidste hul havde Rory McIlroy, som spillede sammen med Andy Sullivan, muligheden for at sikre Europa uafgjort i matchen. Det krævede, at han sænkede et langt put.

Da McIlroy gik frem til bolden, råbte en tilskuer fra mængden:

- Lad en amerikaner tage det.

Tilråbet var langtfra god golftone, men var meget sigende for udviklingen på banen. Rory McIlroy sænkede ikke puttet, og således var Europa bagud 0-4.

Amerikanerne formåede ikke at fortsætte stimen af sejre i fredagens afsluttende fourballs. Der spilles igen to-mod-to, men hver spiller benytter kun sin egen bold. Når hullet afsluttes, er det den bedste score blandt de fire spillere, som vinder hullet.

Justin Rose og Henrik Stenson var blandt de par, som sikrede point til Europa ved at få revanche for formiddagens nederlag til Jordan Spieth og Patrick Reed. Og hævnen er sød.

- Vi spillede pænt denne morgen. Vi fik bare ikke nogen putts i, siger Stenson.

- Derfor var det endnu mere dejligt at slå de fyre, du tabte til i morges. Det er helt sikkert, siger svenskeren ifølge Reuters.

De to andre sejre for Europa stod det rent spanske par Sergio García og Rafa Cabrera-Bello for samt nordireren Rory McIlroy, der var sat sammen med Ryder Cup-debutanten Thomas Pieters fra Belgien.

Det var for øvrigt Pieters, der i august vandt Made in Denmark-turneringen i Nordjylland.

Lørdag spilles der igen otte matcher, før Ryder Cup rundes af med 12 singler søndag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.