Europa vinder Ryder Cuppen efter drama

Ryder Cup-trofæet bliver i europæiske hænder, efter at Europa slår USA med 14,5-13,5.

Europa vinder Ryder Cuppen efter drama

De europæiske golfspillere vandt søndag årets udgave af Ryder Cup efter et fantastisk comeback, da Europa på udebanen i Medinah Country Club ved Chicago slog USA med 14,5-13,5.

Det afgørende 14. europæiske point kom i hus, da tyske Martin Kaymer vandt over Steve Stricker i den 11. ud af 12 singlekampe på dagen, som udviklede sig til et uventet drama.

Som forsvarende mester kunne Europa beholde titlen med uafgjort 14-14, med da Tiger Woods og italienske Francesco Molinari spillede uafgjort i den sidste match vandt europæerne også selve dysten.

Tyske Kaymer vandt sin match med et putt på 18. og sidste hul i duellen.

Amerikanerne dominerede ellers det meste af Ryder Cup fredag og lørdag, men europæerne leverede en flot fight søndag og rystede USA's spillere. Til sidst havde hjemmeholdet ikke kontrol over nerverne længere.

Efter fredagens kampe i foursomes og fourballs var USA foran 5-3, og efter lørdagens ditto stod der 10-6 til amerikanerne.

Det betød, at Europa skulle vinde 8 ud af 12 singler, hvis titlen skulle forsvares. Som forsvarende mestre kan man nøjes med uafgjort 14-14, men alt tydede altså på, at USA ville vinde bedømt på spillet fredag og lørdag.

Da alle singler var kommet i gang, og ingen var kommet hjem i klubhuset, stod der på et tidspunkt kun 15-13 til USA.

Engelske Luke Donalds sejr over værternes Bubba Watson i søndagens første singlekamp fik Europa til at drømme om et fantastisk comeback.

Europæerne fik også udlignet til 10-10, inden USA's Dustin Johnson sikrede USA de første søndagspoint med sejren over belgiske Nicolas Colsaerts.

11-10 til USA, men Europa kæmpede flot videre og kom faktisk foran 13-12, så dramaet næsten ikke kunne blive større.

Med to matcher tilbage stod der 13-13. Både tyske Martin Kaymer og italienske Francesco Molinari var godt med mod henholdsvis Steve Stricker og ikonet Tiger Woods, der inden søndagens kampe havde indkasseret lutter nederlag i sine tre første matcher.

Men efter at Kaymer havde vundet, var Woods' kamp, som var den sidste single til at blive sat i gang, derfor ligegyldig som sådan.

Danmark var ikke repræsenteret på spillerfronten i år, men Thomas Bjørn var med som en af vicekaptajnerne på Europas hold.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden