Europæisk kvalifikation kan redde AaB's sæson

En rodet sæson for AaB kan ende med at være godkendt, hvis holdet kvalificerer sig til Europa.

Lucas Andersen scorede til 1-0 i AaB's sejr over Lyngby.

Lucas Andersen scorede til 1-0 i AaB's sejr over Lyngby.

AALBORG:AaB er med fire kampe tilbage af Superligaen på førstepladsen i nedrykningsspillet, som giver adgang til playoffkampen mod nummer fire fra mesterskabsspillet om en plads i europæisk fodbold.

Nordjyderne er efter den overbevisende 4-0-sejr over Lyngby fredag fire point foran Sønderjyske på andenpladsen, som dog har en kamp mod OB i hånden.

Dermed ligger AaB ganske lunt i svinget til at sikre sig billetten til den gyldne kamp, og aalborgenserne lægger da heller ikke skjul på, at europæisk kvalifikation er målet.

Den hollandske angriber Tom van Weert, som fredag var manden bag 2-0-målet, mener, at AaB's sæson står og falder med kvalifikationen.

- Hvis vi ender med at kvalificere os, kan vi kigge tilbage på en rodet sæson med tre forskellige trænere og mindre gode perioder og stadig tænke, at det har været en god sæson.

- Det er det eneste, vi kan nå, så det er klart, at nu skal vi først sikre os syvendepladsen, og så må vi derefter gå efter at sikre os kvalifikationen.

Anfører Lucas Andersen var efter et skadesplaget 2021 fredag tilbage i startopstillingen, og han mener, at AaB skal fortsætte den gode form, som holdet har vist på det seneste.

- Det er klart vores mål at komme i den Europa-finale, så nu skal vi holde det momentum, vi har vist de seneste kampe på nær lige nederlaget til Horsens.

- Lykkes det, skal vi jo spille den her kamp, hvor top og bund er udlignet, og det skal afgøres på den ene kamp.

- Det er det, vi går efter, og det er det, der er målet for den her sæson nu, siger 26-årige AaB's målscorer til 1-0 mod Lyngby.

AaB's spanske træner, Martí Cifuentes, slår fast, at intet er afgjort, og at nordjyderne derfor må tage én kamp ad gangen frem mod sæsonafslutningen.

- Selvfølgelig skal vi være ambitiøse, og selvfølgelig skal vi gå efter det, men for at være ærlig tager vi det én kamp ad gangen.

- Det er vigtigt for at mindske presset på spillerne, og at vi ikke tænker tre-fire kampe frem.

- Nu har vi en ny vigtig kamp om syv dage mod OB, som er et godt hold, og det er den vores fokus er på nu, siger spanieren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.