EuroPark dropper ulovligt rykkergebyr

EuroPark vil ikke længere opkræve rykkergebyr for første p-rykker efter dom i Sø- og Handelsretten.

EuroPark dropper ulovligt rykkergebyr

Parkeringsselskabet EuroPark vil ikke fremover sende en rykker med et gebyr på 100 kroner til parkeringssyndere, som ikke har betalt for den hilsen, som p-vagten har anbragt under vinduesviskeren.

Det meddeler selskabet fredag i en pressemeddelelse, efter et EuroPark torsdag tabte en sag til Forbrugerombudsmanden i Sø- og Handelsretten.

Retten bestemte, at EuroPark overtrådte markedsføringsloven ved at udstyre det såkaldte 1. Rykkerbrev med et gebyr. Baggrunden er en højesteretsdom fra marts 2010.

Ifølge bilejerforeningen FDM valgte samtlige p-selskaber bortset fra EuroPark at undlade at opkræve et gebyr i forbindelse med den første rykker efter højesteretsdommen, og nu følger EuroPark altså trop.

- Dette er ikke blot for at udvise respekt for rettens kendelse, men også fordi EuroPark lægger vægt på at servicere bilisterne bedst muligt, siger selskabets administrerende direktør, Michael Christensen, i en pressemeddelelse.

Sø- og Handelsretten fastslår i sin dom, at EuroPark har pligt til at anerkende, at alle de førsterykkergebyrer, som selskabet har opkrævet siden højesteretsdommen fra 2010, er opkrævet uretmæssigt.

I pressemeddelelsen fortæller EuroPark dog ikke, om selskabet på egen hånd vil tage initiativ til at tilbagebetale de ulovligt opkrævede gebyrer.

Dog står det fast med rettens dom, at bilister, som henvender sig til EuroPark med et krav om at få gebyret refunderet, skal have pengene tilbage. Medmindre bilisterne har givet udtryk for, at de rent faktisk har modtaget en bødelap i forruden.

I forbindelse med torsdagens dom har Ritzau rettet henvendelse til EuroPark med henblik på at få en kommentar fra Michael Christensen til, hvorvidt selskabet af egen drift vil tilbagebetale de ulovlige rykkere.

Michael Christensen har bortset fra den udsendte pressemeddelelse ikke meldt tilbage.

Bilejerorganisationen FDM har oplyst til Ritzau, at man vil bistå bilejere, som vil rejse krav mod EuroPark.

EuroPark oplyser, at man har taget dommen til efterretning og overvejer nu, om sagen skal ankes til Højesteret.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.