Europas dyreste biler har aldrig været billigere

Danske forbrugerpriser er steget med 30 procent siden årtusindskiftet, men bilerne er kun steget syv procent.

Europas dyreste biler har aldrig været billigere

Danmark er Europas dyreste land at købe bil i på grund af skyhøje skatter og afgifter. Men selv ud fra det grundlag har bilerne aldrig været billigere end nu.

Det har forbrugerøkonom hos Nykredit Markets Johan Juul-Jensen regnet sig frem til ved at se på stigningen i forbrugerpriserne.

Siden årtusindskiftet er danske forbrugerpriser steget med 30 procent, fordi særligt fødevarepriserne er skudt i vejret, men bilerne er i samme periode kun steget med syv procent.

Tager man højde for lønudviklingen i samme periode, har det faktisk aldrig været billigere at købe bil. Siden finanskrisen væltede ind over os i 2008, er fødevarerne kun blevet dyrere, mens bilerne er blevet billigere.

Korrigeres der samtidig for inflationen, er bilpriserne i dag mere end 20 procent lavere end i 2000.

- I kølvandet på finanskrisen oplevede vi et brat fald i bilpriserne, da folk holdt igen med pengene. Det skabte øget konkurrence i den billige ende af bilmarkedet for at lokke forbrugerne ud af busken, siger Johan Juul-Jensen og tilføjer:

- Resultatet er et øget udbud af og markant prisfald for de allermindste biler, hvor forbrugeren i dag får meget mere for pengene, eller i hvert fald kan få det samme meget billigere, siger Johan Juul-Jensen.

Samtidig er prisfaldet forstærket af omlægninger af afgifter, der især retter sig mod de små biler. Oveni er en stor del af de nyregistrerede biler i dag privatleasede. Leasing har haft en god appel til forbrugerne i kølvandet på finanskrisen.

- Leasing har siden finanskrisen været en god løsning for mange familier, der dermed får vished for deres faste månedlige ydelser og derfor en ekstra tryghed, siger Johan Juul-Jensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst