Fodbold

Europol: 380 fodboldkampe er mistænkt for matchfixing

Den europæiske politienhed, Europol, efterforsker mulig matchfixing i op til 380 fodboldkampe

EUROPA:Det europæiske politis samarbejde har givet udbytte. Den europæiske politienhed, Europol, efterforsker mulig matchfixing i op til 380 fodboldkampe.

Også kampe i Champions League og i VM-kvalifikationskampe er mistænkt, fortæller Europol på et pressemøde i hollandske Haag.

- Det står klart for os, at dette er den største efterforskning i mulig matchfixing nogensinde, siger Europols chef, Rob Wainwright, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge Europol-chefen er 425 dommere, spillere og andre aktører mistænkt for at være involveret.

Der er mistanke om fusk i 380 kampe i mere end 15 lande. Blandt disse kampe er også en Champions League-kamp spillet på engelsk jord. Europol oplyser ikke noget om, hvilke klubber der spillede kampene, som efterforskes.

Europol kan derimod fortælle, at politiet har afsløret en organiseret kriminel gruppe i Asien, som står bag matchfixingen.

BBC skriver, at Europol har efterforsket sagen i 18 måneder. Bagmændene har tjent otte millioner euro på snyderiet. To millioner euro er udbetalt til aktører, som har bidraget til matchfixingen.

Et spillesyndikat i Asien skal have samarbejdet med kriminelle bander gennem store dele af Europa.

- Den har afsløret resultater, som afdækker et stort problem for fodboldens integritet i Europa. Vi har afsløret et omfattende kriminelt netværk, lyder det fra Rob Wainwright.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst