Europol: 380 fodboldkampe er mistænkt for matchfixing

Den europæiske politienhed, Europol, efterforsker mulig matchfixing i op til 380 fodboldkampe

Fodbold 4. februar 2013 13:11

EUROPA: Det europæiske politis samarbejde har givet udbytte. Den europæiske politienhed, Europol, efterforsker mulig matchfixing i op til 380 fodboldkampe.

Også kampe i Champions League og i VM-kvalifikationskampe er mistænkt, fortæller Europol på et pressemøde i hollandske Haag.

- Det står klart for os, at dette er den største efterforskning i mulig matchfixing nogensinde, siger Europols chef, Rob Wainwright, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge Europol-chefen er 425 dommere, spillere og andre aktører mistænkt for at være involveret.

Der er mistanke om fusk i 380 kampe i mere end 15 lande. Blandt disse kampe er også en Champions League-kamp spillet på engelsk jord. Europol oplyser ikke noget om, hvilke klubber der spillede kampene, som efterforskes.

Europol kan derimod fortælle, at politiet har afsløret en organiseret kriminel gruppe i Asien, som står bag matchfixingen.

BBC skriver, at Europol har efterforsket sagen i 18 måneder. Bagmændene har tjent otte millioner euro på snyderiet. To millioner euro er udbetalt til aktører, som har bidraget til matchfixingen.

Et spillesyndikat i Asien skal have samarbejdet med kriminelle bander gennem store dele af Europa.

- Den har afsløret resultater, som afdækker et stort problem for fodboldens integritet i Europa. Vi har afsløret et omfattende kriminelt netværk, lyder det fra Rob Wainwright.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...