Eva Kjer Hansen til kamp mod særregler

Den nye miljø- og fødevareminister sender brev til alle ministeriets styrelser med krav om fuld åbenhed om EU-krav i forhold til dansk gennemførelse

Eva Kjer Hansen, miljø- og fødevareminister (V) til sine embedsmænd: - Ingen stramninger  må smugles ind ad bagdøren.

Eva Kjer Hansen, miljø- og fødevareminister (V) til sine embedsmænd: - Ingen stramninger må smugles ind ad bagdøren.

KØBENHAVN:Den nye miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) kræver, at der i ministerium og styrelser bliver fuld åbenhed om arbejdet med nye love og bekendtgørelser, så alle kan se, hvad der er EU-krav, og hvornår reglerne går videre end krævet af EU. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Hvis de danske regler er mere vidtgående, skal konsekvenserne fremgå.

Ministeren har netop sendt et brev med kravene til sine fem styrelser i det nye store Miljø- og Fødevareministerium.

Ingen regler ad bagdøren

- Jeg ønsker fuld åbenhed om vores lovgivning, så alle virksomheder, organisationer og borgere kan se, hvad der er EU-regler, og hvornår kravene går videre end EU-reglerne. Man må ikke kunne smugle regler ind ad bagdøren, og hvis der er en god grund til at stille skrappere danske krav, så skal det fremgå, hvad det koster, og hvad konsekvenserne vil være, siger Eva Kjer Hansen.

I kraft straks

Ni ud af 10 direktiver fra EU bliver i dag gennemført administrativt gennem bekendtgørelser.

- Fremover er kodeordet: Fuld åbenhed for alle ministeriets høringsbreve. Vi skal have en åben diskussion om alle nye regler. Er det sund fornuft? Eller vil skrappere danske regler betyde, at danske virksomheder får det sværere i den internationale konkurrence, og vi mister arbejdspladser til udlandet, siger Eva Kjer Hansen.

Retningslinjerne træder i kraft øjeblikkeligt og gælder alle lovforslag, bekendtgørelser med mere, der sendes i høring fra nu af.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.