Eva Kjer om burkaforbud: Jeg retter ind efter regeringen

Selv om hun er modstander af et tildækningsforbud, vil Eva Kjer som ny minister følge regeringens linje.

- Jeg tager konsekvensen af at være en del af regeringen. Det er jo en del af de vilkår, der gør sig gældende, siger Eva Kjer Hansen om, at hun nu vil følge regeringens linje angående et tildækningsforbud. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

- Jeg tager konsekvensen af at være en del af regeringen. Det er jo en del af de vilkår, der gør sig gældende, siger Eva Kjer Hansen om, at hun nu vil følge regeringens linje angående et tildækningsforbud. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Hun har tidligere sagt, at et tildækningsforbud strider mod helt grundlæggende liberale værdier.

Alligevel vil den nyudnævnte minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde, Eva Kjer Hansen (V), følge regeringens linje, når det kommer til et forbud mod, at kvinder kan gå med burkaer eller niqab.

- Jeg er voldsomt imod burkaer og har svært ved at forstå, at der er kvinder, der vil iføre sig det.

- Jeg synes, at vi kunne gribe til mange forskellige redskaber for at skabe forhindringer for, at man kan færdes i Danmark med en burka på.

- Som jeg har sagt tidligere, er jeg imod et burkaforbud, men er indstillet på at rette ind, efter at jeg nu er en del af regeringen, siger Eva Kjer Hansen.

Hun uddyber, at det ikke var et krav fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han tirsdag ringede og tilbød hende jobbet.

- Jeg tager konsekvensen af at være en del af regeringen. Det er jo en del af de vilkår, der gør sig gældende, siger den nyudnævnte minister.

Hun mener, at det er et vilkår for at begå sig i dansk politik, at man nogle gange må gå på kompromis.

- Jeg synes, det er et grundvilkår, og det må jeg jo så tage med i forhold til at sige ja til et forbud, siger Eva Kjer Hansen.

Senest var hun minister i februar 2016. Her måtte hun gå af, da De Konservative mistede tilliden til hende efter en sag om misvisende tal for regeringens landbrugspakke.

Ved overdragelsen onsdag understreger hun, hvor meget hun glæder sig til at tage fat igen som minister - blandt andet som den niende minister på fiskeriområdet på under et årti.

De Konservative har onsdag sagt, at man har tilgivet Eva Kjer Hansen og ser fremad.

Det gør hun også.

- Stridighederne er bag os. Det har der været forskellige drøftelser af. Jeg ser ikke det som et problem, siger Eva Kjer Hansen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.