Events fortsætter men 365 lukker

Skagen365 samarbejdet stopper, fordi kommunen ikke vil støtte med 250.000 kroner,

Landets første Vinterbaderfestival i 2012. Festivalen fik støtte fra Skagen365, og er et af de arrangementer, som forventes at fortsætte ved selvfinansiering.Arkivfoto: Kim Dahl Hansen
@$ID/NormalParagraphStyle:

Landets første Vinterbaderfestival i 2012. Festivalen fik støtte fra Skagen365, og er et af de arrangementer, som forventes at fortsætte ved selvfinansiering.Arkivfoto: Kim Dahl Hansen @$ID/NormalParagraphStyle:

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Pengene kan blive for små til at man kan sætte ting i gang, der har en effekt. Det er den beslutning, som i følge turistchef Lene Kappelborg ligger bag beslutningen om at lukked et unikke samarbejde Skagen365. - Vi havde søgt 250.000 kroner og så ville fra de fire foreninger bag Skagen365 finde et tilsvarende beløb, men det har kommunen sagt nej til. Det er meget ærgerligt, fordi Skagen365 har sat mange ting i gang, siger Lene Kappelborg. Så efter seks års kommunal tilskud til Skagen365, har økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune besluttet at lukke for den kommunale støtte. Skagen365 blev stiftet i 2005 som et jubilæumssamarbejde mellem de fire 100 års jubilarer, Skagen Handelsstandsforening, Skagen Turistforening, Skagen Havn og Skagens Museum. Efterfølgende fortsatte man med at give støtte til en lang række ting blandt andet kvalitetsfødevaremessen i sensommeren, Skagen Maraton i oktober og for nogle år siden fandt Lene Kappelborg til at hidkalde alle, der elsker Skagen til at møde på Grenen første søndag i november. - Men det kræver penge at virkeliggøre en idé som at mødes på Grenen. Vi stod tidligt op for at sætte pinde op, købte tørklæder og andre ting, som måske ikke koster store beløb, men det kræver altid midler. Arrangementet bliver også til noget i 2012, men hvad der så skal ske er uvist. - Jeg håber, da vi fortsat skal mødes på Grenen, for det viste sig jo, at folk kom derud. 800 var vi i 2011, siger Lene Kappelborg, I Skagen365 har man har haft fokus på samarbejde på tværs af brancher. - Senest har vi støttet et udviklingsarbejde omkring matjes, hvor kokke og fiskeindustrierne skulle finde ud af at få folk til at spise matjesfiletterne, som vi jo eller eksporterer i stor stil fra Skagen. Dette samarbejde mellem havn, kultur, turisme og handel er nået langt ud over kommunegrænsen og mange kommuner arbejder og bruger rigtig mange penge på at få etableret et lignende netværk på tværs af brancher. Mange af arrangementerne forventer turistchefen kan fortsætte og løbe rundt i sig selv. Skagen365 har aldrig givet støtte til drift. - Men vores levende julekalender Skagen har Englelyd kan jeg tvivle på kan fortsætte i sammen omfang, og der er nok ikke penge til at udvikle nyt såsom da Skagen365 støttede julemarkedet på Kappelborg, vurderer turistchef Lene Kappelborg. Skagen365 uddelte også hvert år en pris til en virksomhed e.l. der gjorde noget særligt for helårsturismen. Den uddeles for sidste gang i november 2012, som, samtidig markerer at Skagen365 samarbejdet er lukket.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.