Everton tævede Manchester United

Søndagens resultat giver Liverpools Cl-drømme nyt håb

Manchester Uniteds Ander Herrera i duel med Evertons James McCarthy i søndagens kampl. Foto: Paul Ellis/Scanpix

Manchester Uniteds Ander Herrera i duel med Evertons James McCarthy i søndagens kampl. Foto: Paul Ellis/Scanpix

LIVERPOOL:Everton leverede sæsonens måske bedste præstation, da Liverpool-holdet søndag satte Manchester United på plads med hele 3-0 på hjemmebane.

Nederlaget var et hårdt slag for Uniteds forhåbninger om medaljer og direkte kvalifikation til næste sæsons Champions League, hvor Liverpool nu i stedet kan lugte blod i kampen om fjerdepladsen.

Det blev en meget livlig indledning på kampen, og tilskuerne på Goodison Park skulle da også kun vente små fem minutter på at bryde ud i jubel.

På en kontra endte bolden for fødderne af James McCarthy, som med et smart, og lidt heldigt, træk på kanten af feltet sneg sig mellem to United-forsvarere, kom alene igennem og sikkert lagde bolden forbi David de Gea til 1-0.

En drømmestart for Everton, der ellers har haft en halvskidt sæson, og så var linjen lagt til en tempofyldt halvleg.

Begge hold ønskede at bidrage til en underholdende kamp, men det var Everton, som var skarpest i feltet.

10 minutter før pausen steg den unge centerforsvarer John Stones op til et hjørnespark og dirigerede flot bolden over i det lange hjørne, hvor Ashley Young på målstregen ikke kunne forhindre scoringen til 2-0.

Det truende nederlag fik United-manager Louis van Gaal til at reagere. I pausen flåede han den ellers formstærke Marouane Fellaini, som har en fortid i Everton, ud og sendte i stedet udskældte Radamel Falcao på banen.

Effekten af indskiftningen udeblev dog, og det var kun i ganske få situationer, udeholdet blev farlige.

I stedet kunne en succesfuld Everton-indskiftning afgøre kampen med et kvarter igen.

Kevin Mirallas kom helt alene igennem, da United-forsvaret afventede en offside-kendelse på Romelu Lukaku, der blev stående, og så kunne Mirallas gøre det til 3-0.

Wayne Rooney og co. kom aldrig tæt på at skabe fornyet spænding i kampen, og United skal nu håbe på, at enten Manchester City eller Arsenal snubler i de afgørende runder for at give De Røde Djævle chancen for at hente metal.

Everton er placeret midt i rækken med 44 point.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.