F-16-mekanikere: Urealistisk rotationsplan for jagerfly

Politikere mangler at komme med løsning på personalemangel, hvis F-16-fly skal på vingerne igen.

Politikerne kan sagtens beslutte at rotere de slidte F-16-fly, men kommer der ikke styr på det manglende personel til at betjene flyene, så er der ikke meget, der taler for en snarlig udsendelse af danske jagerfly igen.

Det mener de danske F-16-flymekanikere, der ellers overordnet er tilfredse med beslutningen om at ændre indsatsen i Irak.

- Det er rigtig godt, de trækker dem hjem, men jeg er lidt mere skeptisk, når man siger, de skal sendes ud igen så hurtigt, siger Jesper Korsgaard Hansen, formand for den største faglige organisation i forsvaret Centralforening for Stampersonel, til DR Nyheder.

På et møde fredag besluttede forsvarsordførerne i forsvarsforliget, at det danske bidrag til koalitionen mod Islamisk Stat (IS) skal ændres fra F-16-fly til en mobil radar, som amerikanerne efterspørger.

Det skal give det nedslidte materiel og mekanikerne, der er udsendt sammen med flyene, en velfortjent pause. Men allerede om seks måneder regner regeringen med at kunne få danske fly på vingerne i Irak igen.

- Når jeg siger, det ikke er realistisk, er det jo ikke, fordi flyene er slidt. Det er den mindste del af det hele. Ingen fly kommer af sted, uden vi er helt sikre på, de kommer hjem igen.

- Det er simpelthen mangel på personel. Det er dem, der skal servicere flyene, der er problemet, og der er jeg skeptisk i forhold til, om man kan skaffe dem på et halvt år, siger Jesper Korsgaard Hansen til DR.

Ifølge ham er udfordringen, at det private erhvervsliv trækker i mekanikere, teknikere og specialister, hvilket gør, at de simpelthen ikke er at finde i forsvaret.

Derfor ønsker han nu, at politikerne skaber mere favorable vilkår for mekanikerne i forsvaret, så de ansatte kan få familielivet til at gå op.

Det var et åbent brev fra de danske F-16-flymekanikere til de danske partiledere, der er en del af forsvarsforliget, der rejste debatten om det danske bidrag til krigen mod IS.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.