F1-lånere må slippe en 20'er mere om måneden

Boligejere med flekslån kan formentligt sove roligt om natten, selvom renten stiger 1. oktober for nogle.

Så er der atter ro om renten for de omkring 100.000 danske boligejere, der skal have fornyet deres flekslån 1. oktober.

Fredag er de sidste rentetilpasningsauktioner afsluttet, og der er udsigt til lave renter, uden at der dog blev sat nye bundrekorder i denne omgang, lyder det fra Nykredit og Nordea Kredit.

Hos Nykredit og Totalkredit landede F1-renten på 0,40 procent, mens F3 og F5 lyder på henholdsvis 0,52 procent og 0,90 procent.

- F1- og F3-renten landede ikke langt fra den rente, som låntagerne fik for henholdsvis et år og tre år siden, siger seniorøkonom i Nykredit Jeppe Borre i en pressemeddelelse.

- F1-låntagerne kan se frem til en lille stigning i den månedlige ydelse på knap en 20’er, mens F3’erne går en tid i møde med en lidt lavere ydelse, tilføjer han.

Jeppe Borre peger på, at boligejere med femårige flekslån vandt mest i denne omgang renteroulette hos Nykredit.

- Renten på F5 kryber sig ned på den rigtige side af en procent. Så hvis man får ny rente på sit F5-lån per 1. oktober, så får man, foruden rentesikkerhed de næste fem år, omkring 4000 kroner mere at gøre godt med hvert år, siger Jeppe Borre.

Hos Nordea Kredit blev auktionerne afsluttet allerede torsdag, og her landede F1-renten på 0,38 procent, F3-renten på 0,57 procent og en F5-renten på en procent.

Det er lave renter, som dog ikke er i nærheden af tidligere rekorder, siger Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit i en pressemeddelelse.

- For selv om vi skal mere end 3,5 år tilbage i tiden for at finde en F1-rente på over en procent, så har vi tidligere set F1-renter, der har været væsentligt højere, end de renter vi ser i dag. I 2009 landede F1-renten for eksempel på 5,2 procent, siger hun.

Ved den seneste auktion i april landede F1-renten hos Nordea Kredit på 0,09 procent, F3-renten på 0,17 procent og F5-renten på 0,4 procent.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.