FA-formand: Sepp Blatter bør trække sig

Det engelske fodboldforbunds (FA) formand opfordrer Fifa-præsident Sepp Blatter til at trække sig.

Formanden for det engelske fodbold (FA), Greg Dyke, opfordrer det internationale fodboldforbunds (Fifa) præsident, Sepp Blatter, til at trække sig efter onsdagens skandale.

Opfordringen kommer dagen før, der efter planen afholdes præsidentvalg i Fifa, hvor Sepp Blatter formodes at sikre sig en ny periode i spidsen for organisationen.

- Sepp Blatter er nødt til at gå af som Fifa-præsident. Det er umuligt at genopbygge tilliden til Fifa, så længe Sepp Blatter stadig er på posten. Enten bør han trække sig, ellers bør han blive stemt ud og alternativt må vi finde på en tredje vej at gå, siger Greg Dyke ifølge AFP til Press Association.

Det europæiske fodboldforbund (Uefa) opfordrede onsdag Fifa til at udsætte fredagens præsidentvalg, efter at en hel fodboldverden onsdag kunne konstatere, at ni højtstående personer i Fifa og fem forretningsfolk blev anklaget i en stor korruptionssag.

Det magtfulde asiatiske fodboldforbund (AFC) bakker dog fortsat Sepp Blatter op og støtter, at præsidentvalget gennemføres som planlagt fredag.

- Det asiatiske fodboldforbund udtrykker sin skuffelse og sorg over onsdagens begivenheder i Zürich, men er imod enhver forsinkelse af Fifa-præsidentvalget, som finder sted fredag den 29. maj i Zürich, lyder det i en meddelelse på AFC's hjemmeside.

AFC har været Sepp Blatters tro støtte, og forbundet har 47 stemmer ud af det samlede antal på 209. Dermed er AFC det tredjestørste forbund i Fifa efter Afrika og Europa med henholdsvis 56 og 54 stemmer.

Debatten om, hvorvidt præsidentvalget skal gennemføres som planlagt eller ej, er opstået i kølvandet på arrestationen af Fifa-lederne på et hotel i Zürich, hvor mange var samlet inden det planlagte præsidentvalg.

Anklageskriftet omfatter beskyldninger om korruption i en periode på 24 år.

De anklagede personer er blandt andet anklaget for at have brugt over 150 millioner dollar, over en milliard kroner, på bestikkelse, så tv-rettigheder ved store fodboldturneringer kunne ende på bestemte hænder.

Før skandalen brød ud, var det forventet, at den siddende præsident, Sepp Blatter, vil blive genvalgt.

Han har siden 1998 regeret som Fifa-præsident, og i manges øjne personificerer han den linje i Fifa, som sættes i forbindelse med korruption.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.