Nordjylland

Få bøder ved skolestart

Forældre, der kører deres børn i skole, er især blevet bedre til at huske selen

Foto: Torben Hansen

Foto: Torben Hansen

NORDJYLLAND:De sidste par uger har Nordjyllands Politi været markant til stede ved skoleveje i hele Nordjylland i forbindelse med skolestarten.

Fra uge 33 til uge 35 er der nemlig blevet udført masser af fartkontroller med både laser og ATK-vogne samt kontroller af, om bilister ved skolerne husker selen, ikke taler i mobiltelefon i bilen og generelt overholder færdselsreglerne.

Nu er det endelig resultat for skolekampagnen gjort op, og det ser fornuftigt ud, fortæller operativ leder af færdselsafdelingen i Nordjyllands Politi, Claus Kjær Pedersen.

- Der har i alt været 528 forseelser i hele Nordjylland. De fleste gælder bilister, der har kørt for hurtigt. Det er ikke alarmerende, og generelt ser det fornuftigt ud, men der bliver stadig kørt for stærkt på skolevejene, siger han.

Bedre til at huske selen

Særligt når det kommer til at huske selen, er der sket en forbedring i følge Claus Kjær Pedersen.

- Jeg vil gerne rose bilisterne. De er blevet meget bedre til at spænde børnene fast, fortæller den operative leder.

Han understreger dog, at de relativt få registrerede lovovertrædelser ved skolerne også skyldes mængden af kontroller, der er blevet udført i løbet af de tre uger.

- Vi har ikke været ude hver dag, for vi har også haft meget andet at se det, og det afspejles selvfølgelig i det samlede resultat, siger Claus Kjær Pedersen.

Intensiv indsats mod fartsyndere

Selvom der ikke er blevet taget mange fartsyndere ved skolerne i denne omgang, er der stadig alt for mange, der kører for stærkt - og det gælder ikke kun ved skolevejene.

- Det er stadig et problem. Derfor intensiverer vi indsatsen med fartkontroller i løbet af efteråret, oplyser Claus Kjær Pedersen.

Nordjyllands Politi har fem fokusområder, når de vælger, hvor kontrollerne skal finde sted.

Det gælder skoleveje, veje, hvor der ofte sker færdselsuheld, højhastighedsveje, veje med vejarbejde samt veje, som borgere har henvendt sig omkring.

- Nogle undrer sig måske af og til over, hvorfor vi holder, der hvor vi gør, men vi får mange henvendelser fra borgere, som føler sig utrygge, fordi der bliver kørt for stærkt på visse veje, og det lytter vi til, siger Claus Kjær Pedersen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.