Få fartsyndere ved skolestart

Politiet har ikke snuppet mange bilister i at køre for stærkt på skolevejene

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NØRRESUNDBY:I denne uge starter tusindvis af nordjyske børn i skole for første gang. I den forbindelse sætter Nordjyllands Politi massivt ind med fartkontroller på skoleveje rundt omkring i Nordjylland.

Torsdag morgen var en ATK-vogn i brug på Thistedvej i Nørresundby blot få hundrede meter fra friskolen Mentiqa Nordjylland og ligeledes tæt på Gl. Lindholm skole.

Politiets kontrol varede fra omkring kl. 7 og et par timer frem. Og her var der ikke mange fartsyndere at spore.

I tidsrummet blitzede ATK-vognen seks bilister, der kørte over den tilladte fartgrænse på 50 km/t.

- Generelt har folk kørt pænt, men de seks, vi har taget, er selvfølgelig seks for mange, siger politiassistent Kim Haubro, som stod for morgenens fartkontrol

Den højeste fart, der blev målt, var 65 km/t. Selvom det ikke er langt over fartgrænsen, understreger Kim Haubro faren ved at køre for stærkt.

- 65 km/t lyder måske ikke af meget, men det er en voldsom hastighed i forbindelse med en påkørsel. Hvis man bare hæver hastigheden med ti km/t, gør det en kæmpe forskel i forhold til, hvis man kører med den lovlige hastighed, siger politiassistenten.

Synlighed gør en forskel

ATK-vognen på Thistedvej var placeret, så den var nem at spotte for bilisterne på strækningen. Og det fik flere til at lette foden fra speederen.

- I dag holder vi her helt åbenlyst, og det får folk til at tænke sig mere om. Desværre oplever vi, at bilisterne ofte kun sænker farten på strækningen ved fotovognen. Når vi holder mere skjult, bliver der altid taget mange flere, og sådan ville det helt sikkert også have været i dag, siger Kim Haubro.

Kører generelt pænt

Politiet er ude med alle de ATK-vogne, de har til rådighed, hver morgen omkring skolevejene i Nordjylland. Indtil nu har billisterne dog kørt pænt.

- Vi har ikke det fulde overblik endnu, men generelt ser det rimeligt ud. Der har ikke været voldsomme hastigheder og ingen betingede frakendelser, fortæller Kim Haubro.

Politiet forsætter indsatsen ved skolevejene til og med uge 35.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden