EMNER

Få så styr på varmen

Op imod halvdelen af alle forbrugere i Aalborg har et helt unødvendigt fjernvarmeforbrug

En moderne fjernvarmeinstallation er fyldt med kompliceret teknik, og der er flere mulige fejlkilder, lyder det fra servicechef Villy Jensen, Aalborg Varme. Foto: Claus Søndberg

En moderne fjernvarmeinstallation er fyldt med kompliceret teknik, og der er flere mulige fejlkilder, lyder det fra servicechef Villy Jensen, Aalborg Varme. Foto: Claus Søndberg

AALBORG:Alt for mange bruger mere fjernvarme, end der er brug for. Det fastslår varmeforsyningen i Aalborg på baggrund af en landsdækkende undersøgelse, som viser, at op imod halvdelen af alle installationer har tekniske fejl eller ikke rigtigt justeret. Resultatet er et unødvendigt overforbrug.

- Selv om det er en landsdækkende undersøgelse, har ingen grund til at tro, at billedet skulle være anderledes i Aalborg, siger varmeforsyningens chef, Flemming Kielgast.

Store besparelser

Dansk Fjernvarme, der står bag undersøgelsen, har lavet beregninger, der viser, at i de grove tilfælde, er overforbruget helt oppe på 20 procent.

Men ofte ved forbrugerne slet ikke, at der er noget galt med deres fjernvarmeinstallation.

- Der er en udbredt opfattelse af, at fjernvarme er noget, der kører af sig selv og ikke skal tjekkes nærmere. Men det holder ikke mere, siger servicechef Villy Jensen.

Ny service

For at komme problemerne til livs har Dansk Fjernvarme pustet nyt liv i en serviceordning. For 30 kr. om måneden - 360 kr. for et år - er man sikret et tjek af sit varmesystem hver andet år og et hovedeftersyn hvert sjette år. Lige nu er det gratis at blive tilmeldt serviceordningen, og det har godt 400 forbrugere i Aalborg gjort. Der er dog lang vej op til samtlige kunder. Fjernvarmeforsyningen i Aalborg Kommune tæller cirka 30.000 forbrugere.

Max. 30 grader

Et godt råd til at tjekke, om ens fjernvarmesystem fungerer effektivt, er at aflæse temperaturen på returløbsvandet. Den må ikke overstige 30 grader.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.