Få sager ændret af Ankestyrelsen

Brønderslev Kommune har fået medhold i de fleste sager

Arkivfoto
Dronninglund 19. maj 2018 12:33

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND: Kun få sager har Brønderslev Kommune fået omstødt af Ankestyrelsen, når det gælder social- og beskæftigelses-området.

Ankestyrelsen har afgjort 200 sager i 2017. Heraf er 131 sager stadfæstet. I 22 sager er afgørelsen ændret eller ophævet. I 31 tilfælde er sagen hjemvist til ny behandling i Brønderslev Kommune. i 16 tilfælde er sagen blev et afvist.

Ældreomsorgsudvalget har fået rapporten fra Ankestyrelsen forevist. Rapporten viser, at Brønderslev Kommunes omgørelsesprocent ligger på niveau med landsgennemsnittet.

I Lov om aktive Socialindsats er der i 2017 afgjort 56 klager, og heraf er ni klager omgjort af Ankestyrelsen, mens syv sager er sendt tilbage til kommunen til fornyet behandling, mens syv sager er afvist. 33 sager er således stadfæstet i Ankestyrelsen.

I Lov om Social Pension er alle kommunens fire afgørelser blevet stadfæstet.

Omkring sygedagpenge er kommunen også god til at træffe rigtige afgørelser. 46 sager er afgjort. I kun to sager er kommunens afgørelse omstødt, mens en sag er sendt tilbage til fornyet behandling i kommunen. Tre sager er afvist, mens kommunen har fået medhold i 40 sager.

Flest sager har der været inden for Serviceloven. I 36 sager er kommunens afgørelser stadfæstet. Der er omgjort otte sager, mens 22 er sendt tilbage til kommunen til fornyet behandling.

- Vi er tilfredse med, at vi får medhold i så mange sager, siger formand for ældreomsorgsudvalget, Ole Jespersgaard (S).

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...