Få stor rabat - køb hus på tvangsauktion

Priserne ligger ofte både 50 og 75 procent lavere end ved almindelig handel

Huse, der sælges på tvangsauktion, er ofte i ringere stand end huse, der sælges på normal vis. Men de er også meget billigere.Arkivfoto: Michael Koch

Huse, der sælges på tvangsauktion, er ofte i ringere stand end huse, der sælges på normal vis. Men de er også meget billigere.Arkivfoto: Michael Koch

AALBORG:I andet halvår af 2013 blev husene på tvangsauktion i gennemsnit solgt til en pris, der lå 67 procent under, hvad husene i almindelig fri handel blev solgt for, viser tal fra Boligsiden.dk.

Hvor gennemsnitsprisen i almindelig fri handel i andet halvår lå på 11.635 kroner pr. kvadratmeter, var priserne for tvangsauktioner helt nede i 3832 kroner pr. kvadratmeter.

- Det er en ganske substantiel forskel i prisen, men standen på de huse, der kommer på tvangsauktion er ofte markant dårligere end huse i almindelig fri handel. Så noget af prisen kompenserer for standen, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

- Derudover kompenserer den lave pris for det usikkerhedsmoment, der er ved at købe et hus på tvangsauktion, hvor du ikke har mulighed for at undersøge huset som ved en almindelig handel, og hvor du køber huset, som det er, uden klagemuligheder, tilføjer hun.

Mest at spare i Thisted

Opgørelsen viser i øvrigt, at i Thisted bliv husene på tvangsauktion solgt hele 80 procent under, hvad husene i almindelig fri handel sælges for.

Her ligger priserne i almindelig fri handel på 5600 kroner pr. kvadratmeter, mens husene på tvang er nede i godt 1000 kroner pr. kvadratmeter.

I Hedensted er der mindst at hente. Her er husene på tvang kun 36 procent billigere end husene, der handles på almindelig vis.

Lolland-Falster er det sted i Danmark, hvor tvangsauktioner er mest overrepræsenteret i forholdet til andelen af frie handler. I den anden ende af skalaen er Esbjerg kommet i fint selskab med Aarhus og København, som er de kommuner, hvor tvangsauktionerne er mest underrepræsenterede i forhold til de frie handler.

Tvangsauktioner kan ses online på http://tvangsauktioner.boligsiden.dk hvor der netop nu er annonceret små 400 auktioner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.