Få svar på spørgsmål om søvn, sødt og sutter

Sund­heds­ple­jer­ske Trine Høj­ris, tand­ple­jer Dor­the Laur­sen, Lin­da An­der­sen, der også er tand­ple­jer, og kost­vej­le­der An­net­te Hendrup Smith står pa­rat til at sva­re på små­børns­for­æl­dre­nes spørgs­mål. 
FOTO: PER KO­LIND

Sund­heds­ple­jer­ske Trine Høj­ris, tand­ple­jer Dor­the Laur­sen, Lin­da An­der­sen, der også er tand­ple­jer, og kost­vej­le­der An­net­te Hendrup Smith står pa­rat til at sva­re på små­børns­for­æl­dre­nes spørgs­mål. FOTO: PER KO­LIND

MARIAGERFJORD:De første tænder bryder frem, barnet får smag for de voksnes mad, og den lille begynder at kunne komme omkring ved egen hjælp. Der sker med andre ord rigitg mange ting i alderen syv til ti måneder, og forældrene til de små børn har typisk mange spørgsmål. Dem kan de stille ved et åbent hus onsdag 13. juni i Sund Bys lokaler i Hobro fra kl. 10-12. Sund By, sundhedsplejen og tandplejen i Mariagerfjord Kommune er gået sammen om et tilbud til forældre til de små Mariagerfjord borgere. Ved åbent husarrangementet kan mor og far få opdateret deres viden om børn under et år og stille spørgsmål til en tandplejer, en sundhedsplejerske og en kostvejleder. Sundhedsplejersken vil snakke om, hvordan man mest smertefrit kommer fra barsel tilbage til jobbet. Om barnets opdragelse og søvn eller mangel på samme. Kostvejlederen vil komme ind på den søde tand, og om hvordan man får de små til at spise mad med gods i. Derudover vil forældrene også få fif om planlægning af familiens kost. Tandplejeren giver gode råd om tandbørstning og huller i tænderne, og om hvordan man vælger den rigtige sut. Der vil være fokus på amning og tænder, og hvad man skal gøre hvis barnet slår tænderne. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.