Få tjek på dine lunger i Nørresundby

Ca. 320.000 danskere har lungesygdommen KOL, men halvdelen ved det ikke. 21. oktober kan du få tjekket dine lunger hos Matas i Nørresundby.
4. oktober 2016 06:52

Borgere kan nu med en tur i Matas, i Nørresundby på Vestergade 30, blive klogere på deres lungers sundhedstilstand. Her står sygeplejersker og læger fra Lungeforeningen nemlig parat til at måle lungefunktion og rådgive omkring resultatet. Det sker 21. oktober kl. 10-14.

Ca. 320.000 danskere har lungesygdommen KOL, men halvdelen ved det ikke. KOL udvikler sig gradvist og snigende - men reagerer man på længerevarende symptomer som fx hoste eller åndenød, kan udviklingen af sygdommen bremses. KOL nedsætter lungefunktionen, og derfor kan en måling hurtigt afsløre, om der er behov for et besøg hos lægen.

En lungefunktionsmåling foregår ved, at man puster i et apparat, der måler hvor meget og hvor hurtigt, man kan puste luft ud af lungerne. Målingen gør ikke ondt og du får svar med det samme. Tidsbestilling i Matas er ikke nødvendig men ventetid kan forekomme.

Lungeforeningen er glad for samarbejdet.

- Mange, som hoster eller nemt bliver forpustede, forbinder det ikke med sygdom. Men har man hostet eller haft åndenød i mere end to måneder kan det være tegn på fx KOL eller astma, og så bør man få lavet en lungefunktionsmåling. I samarbejde med Matas øger vi derfor nu sandsynligheden for, at flere bliver opmærksomme på symptomer fra lungerne og får gjort noget ved dem, siger direktør Anne Brandt.

Matas og Lungeforeningen har udgivet en pjece "Pas på dine lunger", som giver info og gode råd. Man kan få den i butikken.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...