Få tjek på saltbalancen

Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Vore cellers saltbalance er i fokus i et foredrag i Lønstrup Café Bio tirsdag 8. november klokken 18.45.

Seniorforsker i molekylærbiologi Hanne Poulsen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet holder foredrag om emnet, og det vil bliver direkte transmitteret fra Aarhus Universitet. Der er gratis adgang i Lønstrup.

Langt de fleste danskere spiser rigeligt salt hver dag. Det er let at skaffe, og det får vores mad til at smage meget bedre.

Når mennesker og andre dyr er så glade for salt, skyldes det at vores kroppe og celler er helt afhængige af det. Det almindelige køkkenbordssalt består af natrium- og kloridioner, og når vi spiser salt, sorterer vores celler meget omhyggeligt ionerne. Vores celler kan nemlig udnytte ubalance i de elektrisk ladede ioner til mange forskellige opgaver - ligesom den elektriske strøm i din stikkontakt kan bruges til at drive både køleskabet og computeren.

Senest har forskning i mus vist, at ionbalancen i hjernen er den afgørende kontakt, der styrer, om vi sover eller er vågne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.