Få tjekket hjertet hos kommunen

Morsø Kommune og Region Nordjylland har indgået et samarbejde om EKG

Fra oktober kan man få foretaget EKG-målinger i Morsø Sundhedshus, og mange kan således slippe for en køretur til Thisted.  Arkivfoto <i>Bo Lehm</i>

Fra oktober kan man få foretaget EKG-målinger i Morsø Sundhedshus, og mange kan således slippe for en køretur til Thisted. Arkivfoto Bo Lehm

NYKØBING:Morsø Kommune og Region Nordjylland udvider nu deres samarbejde i Morsø Sundhedshus. Der kan fra efteråret også tages EKG-optagelser.

Siden marts 2016 har Morsø Kommune og Region Nordjylland samarbejdet om en blodprøvetagningsfunktion i Morsø Sundhedshus. Samarbejdet betyder, at et antal kommunale sygeplejersker er dedikeret til blodprøvetagning to dage om ugen. Region Nordjylland køber sygeplejersketimer hos Morsø Kommune, og stiller prøvetagningslokale og udstyr til rådighed og afholder udgifter til forbrug, rengøring mv.

Det har dog vist sig, at der er et potentiale for at udnytte kapaciteten i samarbejdsaftalen til ligeledes at foretage EKG-optagelser, der er en metode til at måle hjertets rytme. Det er en undersøgelse både hjertepatienter og andre borgere kan have brug for.

- Morsingboerne får her et godt tilbud med EKG-optagelser i Morsø Sundhedshus fremfor en køretur til Thisted. For den enkelte betyder det ikke noget, om det er regionen eller kommunen, som står for sundhedstilbuddet. Derfor er det godt, at det nu har vist sig muligt at udvide tilbuddet i samarbejde med regionen, siger Hans Ejner Bertelsen (V), borgmester i Morsø Kommune.

Tilbuddet ventes at træde i kraft til oktober. Inden da skal de kommunale sygeplejersker have gennemgået en teoretisk og praktisk uddannelse via Klinisk Biokemisk Afsnit på Regionshospital Nordjylland, Thisted.

- Det glæder mig, at vi nu kan bygge videre på de gode erfaringer fra samarbejdet om blodprøvetagningen, så flere hjertepatienter og andre borgere nu også kan få et tilbud om EKG-optagelser lokalt, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Aftalen omfatter alle mobile og selvhjulpne borgere over 10 år, som skal have taget en EKG-optagelse, der er rekvireret af sygehuset, psykiatrien eller egen læge.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden