Få unge med klamydia

Brønderslev Kommune ligger i bunden af statistikken

Klamydia er ikke nær så udbredt blandt de unge i Brønderslev Kommune som i nabokommunen Aalborg, oplyser onlineklinikken Healthexpress.dk.

Klamydia er ikke nær så udbredt blandt de unge i Brønderslev Kommune som i nabokommunen Aalborg, oplyser onlineklinikken Healthexpress.dk.

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Den seksuelt overførte klamydiasmitte er ikke nær så udbredt i Brønderslev Kommune som i resten af Danmark.

Det viser en statistik som online-klinikken Healthexpress.dk har lavet ud fra tal fra Sundhedsstyrelsen i anledning af Sex & Samfunds kampagne, ”Uge Sex”.

Tallene er fra 2013 og dokumenterer et støt fald i antallet af klamydiasmittede i aldersgruppen 15 til 29 år.

Men der er stor forskel fra kommune til kommune.

Hvor der i Herlev er 38 smittede ud af 1000 unge, er der i Brønderslev Kommune kun 9. Kun få kommuner har færre smittede. I Ishøj Kommune er der 8 pr. 1000 15-29-årige, mens der slet ikke er registreret nogen med klamydia i Dragør samt på Fanø og Samsø.

Landsgennemsnittet ligger på 23 smittede blandt de 15-29-årige, som er den mest klamydia-plagede aldersgruppe.

Klamydia overføres ved ubeskyttet sex og symptomerne - hvis de overhovedet viser sig - er udflåd og evt. kløe og svie ved vandladning. Man kan nemt være smittet uden at vide det, og Sundhedsstyrelsen anslår at omkring 50.000 danskere hvert år smittes, men at kun halvdelen opdager det.

Diagnosen stilles hos mænd ved en podning fra urinrøret eller ved en urinprøve og hos kvinder ved en podning fra livmoderhalsen. Smitten behandles med antibiotika.fyt

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.