Får til kamp mod bjørneklo

Manuel bekæmpelse af bjørneklo i Lindholm Søpark er umulig

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

LINDHOLM:Den meget uvelkomne bjørneklo har bredt sig så meget på kridtskrænterne i Lindholm Søpark, at Sundby-Hvorup Boligselskab og Aalborg Kommune nu går sammen om at komme den forhadte plante til livs. Og det skal ske med hjælp fra får.

Det er på skrænterne mod syd - mod Mølleageren og Højvangsvej - der nu skal føres krig mod bjørnekloen.

- Bjørneklo skal bekæmpes, da den både er til skade for dyre- og planteliv, og så er den jo tilmed giftig. De stejle skrænter gør det imidlertid umuligt at sende folk ud til en manuel bekæmpelse. Men fårene kan klare arbejdet. De tager livet af de spæde skud fra bjørneklo med stor appetit, siger boligselskabets inspektør Kim Bjerring, der samme med Aalborg Kommune, Park og Natur, har forberedt projektet med fårene.

Det er fåreavler Andreas Lomborg, der skal levere fårene.

På et møde for naboerne fortalte han, at hvis alt går som planlagt vil de første får blive sat ud på skrænterne i løbet af foråret 2018.

I første omgang er der tale om mellem 30 og 50 styk. Men når bjørnekloen for alvor begynder at skyde senere på foråret kommer der endnu flere får - måske op mod 200. Senere på sommeren reduceres antallet så igen.

Får i 10 år

I første omgang satses der på at have får gående på skrænterne i ti år.

Fårene bliver naturligvis hegnet inde, men der bliver offentlig adgang til arealet.

Etableringen af hegn m.v. løber op i omegnen af 350.000 kr., blev det oplyst på mødet.

Dertil kommer årlige driftsudgifter - bl.a. leje af får - på omkring 50.000 kr. Det er udgifter, som Sundby-Hvorup Boligselskab, som har de mange lejeboliger i søparken, skal stå for.

Naboerne, som dukkede op til informationsmødet, var positive overfor projektet, som også skal blåstemples af Aalborg Kommune.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden