EMNER

Fårup Sommerland sparer på varmen

Energivenlige varmepumper mindsker udledning af CO2

Overgangen til varmepumper betyder, at Fårup Sommerland sparer olie for 100.000 kroner om året.Arkivfoto: Torben Hansen

Overgangen til varmepumper betyder, at Fårup Sommerland sparer olie for 100.000 kroner om året.Arkivfoto: Torben Hansen

BLOKHUS:I samarbejde med energiselskabet Nyfors har Fårup Sommerland skiftet parkens oliefyr ud med energivenlige luftvarmepumper. Allerede i den kommende sæson sparer parken 102 tons CO2.

- Processen startede så småt op sidste år, hvor vi besluttede, at vi skulle have erstattet vores gamle oliefyr med en grønnere energiløsning. For Fårup Sommerland handler det både om økonomi og om, at vi føler os forpligtede til at gå forrest og gøre det vi kan for miljøet, fortæller direktør Søren Kragelund fra Fårup Sommerland.

Sparer 100.000 kr. om året

- I første omgang gik vi i gang med en grundig research og undersøgte bl.a. også jordvarmeanlæg. Vi endte med at indgå i et samarbejde med Nyfors, fordi vi hos dem kunne få en samlet og fremtidssikret løsning i hele parken, og fordi økonomien og tilbagebetalingsperioden på tre år på varmepumperne passede til vores behov, forklarer Søren Kragelund videre.

Han oplyser, at parken har udskiftet to gamle oliefyr og erstattet dem med varmepumper. Den første pumpe er installeret i administrationen, og den anden meget store pumpe er installeret i værkstedet, der leverer varme til både selve værkstedet men også til 4D biografen, restauranter og kantine.

- Pumperne er i drift nu, og dermed kan vi se frem til en årlig besparelse på næsten 100.000 kroner. Udover den økonomiske gevinst er vi glade for, at vi nu ikke længere bruger olie til opvarmning, men derimod kan spare, hvad der svarer til 102 tons CO2 årligt, understreger Søren Kragelund.

Stort skridt i ét hug

Varmepumpen i Fårup Sommerlands værksted er blandt de største, der er sat op i Nordjylland.

- Der er tale om en 100 kW varmepumpe, der er to meter bred og 1,80 meter høj. Pumpen er dimensioneret, så vi kan tilføje flere bygninger, hvis vi ønsker det, så det er en fremtidssikret løsning, vi har fået, nævner Søren Kragelund.

Også hos Nyfors i Brønderslev er der tilfredshed:

- Fårup Sommerland har med udskiftningen af samtlige oliefyr taget et meget stort skridt i ét hug frem mod at blive meget grønnere, udtaler administrerende direktør Henrik Mentz fra Nyfors.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst