Fårup Sommerlands soliditet styrtdykker

I forbindelse med Søren Kragelunds salg af sin ejerandel er der trukket et ekstraordinært udbytte på 55 millioner kroner ud af selskabet

Lars Løcke
Arkivfoto: Laura Guldhammer
Fårup 19. maj 2017 16:30 - Opdateret 19. maj 2017 20:30

FAARUP: Fårup Sommerland er uændret en god forrentning. Det viser årsregnskabet for 2016 for selskabet Fårup Sommerland A/S, der lige er blevet offentliggjort.

Salget steg fra 2015 til 2016 med otte procent til 133 millioner kroner, mens overskuddet efter skat faldt fra ni til lidt over otte millioner kroner i samme periode.

Det fremgår også af årsregnskabet, at der sidste år blev trukket et stort ekstraordinært udbytte ud af selskabet i forbindelse med, at Søren Kragelund, der i dag bor på Christianshavn i København, solgte sin andel af den nordjyske forlystelsespark.

"Der er i forbindelse med ændring i ejerkredsen i regnskabsåret udloddet ekstraordinært udbytte på 55 millioner kroner. Selskabets egenkapital andrager ultimo regnskabsåret (2016, red.) 25 millioner kroner", hedder det i årsregnskabet.

Selskabet egenkapital udgjorde ved udgangen af 2015 til sammenligning 74 millioner kroner.

Det betyder, at selskabets soliditet er faldet fra 40 ned til 13 procent i løbet af sidste år.

Samtidig er egenkapitalen i Søren Kragelunds holdingselskab SK Holding Saltum ApS sidste år vokset fra 41 millioner kroner til 64 millioner kroner.

Sidste år blev der i øvrigt udloddet et ekstraordinært udbytte på 15 millioner kroner til ejeren, altså Søren Kragelund.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...