Morsø

Fabrik hertil i februar

KPK undgår stort set at fyre folk i vinter, når sjællandsk fabrik flytter til Mors

Her på højre side af Rogalandsvej står 15.000 kvadratmeter af KPK’s lokaler klar til at rumme produktionen af Frovin-vinduer. Foto: Peter Mørk

Her på højre side af Rogalandsvej står 15.000 kvadratmeter af KPK’s lokaler klar til at rumme produktionen af Frovin-vinduer. Foto: Peter Mørk

MORS:- Vi har kapaciteten. Vi har personalet, så det er et spørgsmål om tid, før vi rykker. Ved at flytte Frovin fabrikken hertil, kan vi reducere behovet for at skære ned på arbejdskraften i vintersæsonen, så kun ganske få må ud.

Sådan siger Mads Storgaard Mehlsen, der indtil januar er administrerende direktør i Inwido Denmark i Aalborg. Koncernen ejer KPK Døre og Vinduer A/S i Food-parken på Mors. 20. oktober offentliggjorde den en plan om at flytte en anden vinduesfabrik, Frovin, fra Ugerløse ved Kalundborg til fabrikken på Mors. Den plan er siden da rykket tættere på.

- Flytningen vil ske i løbet af februar. Frovin er en forholdsvis gammel fabrik med et udtjent produktionsudstyr. Den ligger i et område, hvor det er svært at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Det er det ikke på Mors, hvor vi tilmed har pladsen, siger Mads Storgaard Mehlsen.

De 35 medarbejdere på Sjælland har fået tilbuddet om at flytte, men afstanden på 330 kilometer betyder, efter hvad vi hører, at kun få vil gøre det, siger direktøren.

Der bliver også brug for 35 ekstra medarbejdere, når KPK integrerer Frovin, men meransættelser vil først blive aktuelle hen på foråret, oplyser Mads Storgaard Mehlsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.