Brønderslev

Facade til motorvej

Brønderslev Kommune venter på minister-svar

Erhvervsområdet udlægges tæt på motorvejen. Illustration: Brønderslev Kommune

Erhvervsområdet udlægges tæt på motorvejen. Illustration: Brønderslev Kommune

BRØNDERSLEV/Ø. BRØNDERSLEV: Et nyt, stort erhvervsområde er på vej i Brønderslev Kommune.

Byrådsmedlemmerne Karsten Frederiksen (K) og Lasse Riisgaard (V) foreslår, at der udlægges nye attraktive erhvervsgrunde med stor facadesynlighed, ved Øster Brønderslevvej.

I og med at udlæg af attraktive erhvervsgrunde ved motorvej E39 er ”det lange seje træk”, og er forbundet med stort statsligt bureaukrati, ønsker de to politikere udlagt areal ved Øster Brønderslevvej - idet de tilbageværende erhvervsgrunde i Brønderslev Syd, ikke har den fornødne trafikmængde, der skaber den synlighed, som mange erhvervsdrivende har behov for.

- Vi vil stadig kæmpe for et større attraktivt erhvervsareal ved motorvej E39, der vil tilgodese de virksomheder der har behov for umiddelbar nærhed til motorvejen. Et sådant erhvervsområde vil markere Brønderslev/Øster Brønderslev ved E39 og skabe muligheder for tiltrækning af investeringer og arbejdspladser, siger Karsten Frederiksen og Lasse Riisgaard.

- Arealet ved Øster Brønderslevvej er på ca. 28.000 kvadratmeter og vil kunne rumme ca. 10.000 kvadratmeter byggeri. Arealet er beliggende ved indfaldsvejen til Brønderslev Syd og passeres hver dag af mange på deres vej til og fra arbejde. Dette areal vil kunne levere den attraktion, som publikumsorienterede virksomheder har behov for - og dermed kan vi få fyldt en vare på hylden, som vi ikke for tiden har.

- Hvis en virksomhed i dag tager kontakt til Brønderslev Kommune og ønsker at købe en attraktiv erhvervsgrund med stor synlighed - så har vi ikke dette på lager. Attraktive erhvervsgrunde skal være en hyldevare.

Virksomheder samt nye bosætninger er helt essentielt, såfremt Brønderslev kommune skal udvikle sig i den stadig større konkurrence kommunerne imellem, og det bidrager dette forslag til.

Teknik- og miljøudvalget har gjort status, og slår fast, at der med uformindsket indsats arbejdes videre med projektet.

Selv om projektet for et år siden er forelagt erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), der har lovet at se med mildere øjne på udlægning af erhvervsarealer tæt på motorveje, venter Brønderslev Kommune stadig på den endelige godkendelse, så spaden kan stikkes i jorden til byggeri på en attraktiv placering.

Der er flere virksomheder, der har vist interesse for at bygge i det nye område.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.