Facebook-aktie rammer stormvejr på børsen i New York

Facebook falder på børsen i Wall Street, efter at selskabet har meddelt, at det forventer lavere vækst

Facebooks stifter, Mark Zuckerberg, får personligt tab på 16 milliarder dollar på dårlig børsdag. Foto: Dado Ruvic/Reuters

Facebooks stifter, Mark Zuckerberg, får personligt tab på 16 milliarder dollar på dårlig børsdag. Foto: Dado Ruvic/Reuters

Facebook-aktien falder med næsten 20 procent på børsen i New York.

Faldet er forventet, efter at Facebook sent onsdag efter børsens lukketid meddelte, at selskabet forventer lavere vækst.

Torsdagens nedtur har gjort Facebooks topchef, Mark Zuckerberg, næsten 16 milliarder dollar fattigere. Ikke selskabet, men ham selv personligt.

Det sker efter et kvartal, hvor Zuckerberg, har været tvunget til at vidne for USA's kongres og for EU-Parlamentet i forbindelse med skandalen om uretmæssig deling af Facebook-brugeres data.

Skandalen begyndte at rulle i marts, da det kom frem, at det kontroversielle analysefirma Cambridge Analytica havde høstet data om amerikanske vælgere på Facebook, uden at Zuckerbergs selskab greb ind.

En anden af årsagerne til, at Facebook rammes af et stormvejr på børsen, er EU's nye regler om databeskyttelse. De trådte i kraft i slutningen af maj.

De betyder i sin essens, at Facebook ikke ejer sine brugeres private oplysninger, det gør kun brugeren selv.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.