Facebook-aktionærer er spændte på regnskab

Torsdagens kvartalsregnskab fra Facebook risikerer at give den nyintroducerede aktie endnu et spark nedad.

Facebook-aktionærer er spændte på regnskab

Spændingen stiger forud for den første offentliggørelse af et Facebook-regnskab, efter at virksomheden bag verdens største sociale netværk på internettet blev børsnoteret.

Torsdagens kvartalsrapport kan ifølge markedsanalytikere ende med at sende aktien enten 14 procent op eller 14 procent ned.

Det er ikke kun de tørre regnskabstal, som aktionærerne er spændte på.

De, der har sat penge i Facebook, er formentlig mere interesserede i at høre mere om, hvordan selskabet har tænkt sig at indfri sine egne ambitioner om at øge indtjeningen markant i fremtiden.

Selv om der "kun" er tale om et kvartalsregnskab, har det stor betydning, mener J.J. Kinahan, strategisk chef hos det amerikanske analyseinstitut TD Ameritrade.

- Investorerne er nervøse, dels fordi det er det første regnskab, dels fordi virksomheden har brug for at overbevise markedet om, at den har styr på forretningen, siger J.J. Kinahan til nyhedsbureauet Reuters.

Facebook-aktien har tabt hele 25 procent i værdi siden børsintroduktionen i maj. Aktien koster i dag omkring 28 dollar mod 38 dollar ved introduktionen midt i maj.

Aktionærerne vil gerne vide, hvordan det skal lykkes Facebook at sælge flere annoncer, især til mobiltelefoner, hvortil mange brugere er ved at flytte.

Et andet vigtigt spørgsmål er, hvordan brugernes interesse for Facebook skal kunne bibeholdes på lang sigt.

- Det er heller ikke specielt vanskeligt for andre at etablere en tilsvarende tjeneste, som hurtigt kan få indflydelse, hvis folk bliver trætte af Facebook, siger Jonas Colliander, der forsker i sociale medier ved Handelshögskolan i Stockholm, til nyhedsbureauet TT.

En analyse fra analyseinstituttet Thomson Reuters StarMine sætter virksomhedens indre værdi til beskedne 9,72 dollar pr. aktie eller cirka en tredjedel sin nuværende værdi.

Analytikere forventer i gennemsnit, at Facebooks omsætning i årets andet kvartal er vokset med 28 procent til 1,15 milliarder dollar. I samme periode sidste år blev omsætningen endnu mere end fordoblet.

Med over 900 millioner brugere er Facebook verdens største sociale netværk.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.