Facebook-beskeder til kendte koster kassen

Folk skal punge ud for at sende Facebook-beskeder til kendte - gebyr afhænger af antallet af tilhængere

Fremtidige beskeder til kendisser kommer til at koste knapper. Foto fra Facebook

Fremtidige beskeder til kendisser kommer til at koste knapper. Foto fra Facebook

LONDON:90 kroner. Så meget skal det i fremtiden koste briter at sende en fanmail til Snoop Dogg på det sociale medie Facebook.

Det har Facebook-kontoret i Storbritannien netop besluttet, skriver avisen Daily Mail.

Gebyret blev introduceret for 10 procent af de britiske Facebook-brugere sidste måned. Nu er det planen at udbrede denne kontroversielle betaling til hele befolkningen.

Hvor meget, der skal betales for hver besked, afhænger af, hvor berømt personen er.

Tester priserne

Eksempelvis vil det fremover koste 90 kroner at sende en Facebook-besked til forfatteren Salman Rushdie og rapperen Snoop Dogg.

- Lige nu tester vi en forskellige prisniveauer i Storbritannien for at finde et passende niveau. Vi kommer til at opkræve et gebyr afhængigt af, hvor mange tilhængere den pågældende kendte har, skriver Facebook i en meddelelse.

Facebook fortæller, at gebyret skal ses som et forsøg på at stoppe stalkere fra at genere berømtheder, der ofte modtager mails fra fans, som har ”liked” dem.

Dog kritiserer flere gebyret for at være et forsøg på at ødelægge friheden på det sociale medie, hvor man kan kontakte dem, man har lyst til.

Betaling sker online

Ifølge direktøren for Facebook, Peter Wood, imødekommer man kritikken ved, at unge under 18 år fortsat kan sende beskeder til kendte - helt gratis.

Hvis man nægter at betale dette kontroversielle gebyr, kan man stadig sende Facebook-beskeder til kendte uden at hoste op med knaster.

Dog ender disse beskeder i en indbakke under titlen ”andre beskeder”, som de fleste mennesker sjældent tjekker.

Afgiften bliver opkrævet i det øjeblik, man sender en besked til en kendt. Betalingen kan klares online med et kreditkort.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.