Facebook-brugere harcelerer mod Vestager

Facebook-brugere raser mod Margrethe Vestager i kølvandet på hendes indblanding i lærernes konflikt med KL.

Facebook-brugere harcelerer mod Vestager

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har gjort sig selv godt og grundigt upopulær på Facebook.

Ministeren giver søndag lærerne en opsang midt i den afgørende fase i konflikten mellem Kommunernes Landsforening (KL) og folkeskolelærerne.

Hun beskylder lærerne for at tage regeringens folkeskolereform som gidsel i overenskomstforhandlingerne, og hun afviser lærernes påstand om, at reformen vil resultere i en forringet undervisning.

Sent lørdag aften postede ministeren selv et billede af lærernes kampagneplakat med følgende tekst:

- Hvorfor blande reform ind i arbejdskamp? Det er godt, når elever og lærere har mere tid sammen. Tillid til lokal frihed.

Søndag klokken 12 havde 370 Facebook-brugere kommenteret Margrethe Vestagers statusopdatering. Og langt størstedelen raser over hendes pludselige indblanding i konflikten.

- Hvorfor blander du dig i arbejdskampen? Burde du ikke som minister blande dig helt uden om og lade arbejdsmarkedets parter klare den sag, skriver Brian Svenningsen.

- Kære Margrethe Vestager - det ville klæde dig at vise indsigt i demokratiets spilleregler, også de uskrevne, og lade arbejdsmarkedets parter få ro til forhandlinger, lyder det fra Ole Bach.

Flere af De Radikales trofaste vælgere truer med at skifte parti ved næste valg.

- I har i hvert fald været mit parti i mange år. Og jeg er nok ikke den eneste lærer, der ikke kan genkende sit parti mere og skal bruge tiden frem til næste valg til at finde et andet sted at sætte krydset, skriver Merete Beyer Holm.

I november måned vakte finansminister Bjarne Corydon (S) tilsvarende stor forundring, da han med en sms lagde pres på SAS' kabinepersonale midt under de afgørende forhandlinger med SAS-ledelsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.